Βράβευση ακτών του Δήμου Βόλου με «Γαλάζια σημαία»

Διαβάστε την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στα πιστοποιητικά που επίσημα απεστάλησαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία”, για το 2019, 11 ακτές της περιοχής συμμετέχουν επιτυχώς στο πρόγραμμα βραβεύσεων εκπληρώνοντας με επιτυχία τα περιβαλλοντικά κριτήρια και τις προδιαγραφές ποιότητας νερού, ασφάλειας, οργάνωσης ακτής και πληροφόρησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος η ακτή των ΑΛΥΚΩΝ και η ακτή ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ βραβεύτηκαν με ειδική τιμητική διάκριση 20ετούς συνεχούς συμμετοχής, καθώς εκπληρώνουν τα κριτήρια του προγράμματος από το 2000 μέχρι και σήμερα, χωρίς διακοπή. Η διάκριση αυτή δηλώνει την συνεπή στάση που διαχρονικά υιοθετείται από τον Δήμο Βόλου στο σημαντικό θέμα του τουρισμού. Παράλληλα, ακτή που για πρώτη φορά εντάσσεται στο πρόγραμμα είναι η ακτή της «Κριθαριάς», καθώς ήδη από την προηγούμενη χρονιά, η ακτή πληροί τα κριτήρια του προγράμματος.

Ευχαριστώντας το σύνολο των ανθρώπων που καθημερινά επιμελούνται τις ακτές και φροντίζουν για την ασφάλεια των λουομένων, τους τοπικούς φορείς που υποστηρίζουν τη διαμόρφωση ενός ελκυστικού προορισμού και κυρίως τους πολίτες και επισκέπτες που σέβονται και συμβάλουν στην θετική εικόνα της περιοχής μας, ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού Μπατζιάκας Αναστάσιος και τα στελέχη του Τμήματος Τουρισμού της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, εύχονται καλό καλοκαίρι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει