ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ – Welcome to Volos: Η είσοδος του Βόλου ωραιότερη και πιο πράσινη από ποτέ

Ο Μπέος ανακοίνωσε και 6ο κόμβο και μαζί με τους Σταυρίδη, Θεοδώρου και Μητροπολίτη Ιγνάτιο εγκαινίασαν και παρέδωσαν στην κυκλοφορία τον κυκλικό κόμβο Διμηνίου στην είσοδο της πόλης

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρώτος εκ των συνολικά πέντε κόμβων, που αναμένεται να αλλάξουν την εικόνα του Βόλου και να συμβάλλουν στην κυκλοφοριακή του αποσυμφόρηση.

Παρουσία πλήθους κόσμου, ιδιοκτητών καταστημάτων της περιοχής και στελεχών της δημοτικής αρχής, ο εκλεγμένος δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, παρουσία του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου, ο οποίος τέλεσε τα εγκαίνια, έχοντας εκ δεξιών τον ασκούντα καθήκοντα δημάρχου Θάνο Θεοδώρου και εξ’ αριστερών τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσίων Θανάση Σταυρίδη, έκοψε την κορδέλα, αποκαλύπτοντας και την έκπληξη, ένα τεράστιο “Welcome to Volos”, το οποίο τις νύχτες θα φωτίζεται μπροστά από τον καταπράσινο και επίσης φωτισμένο κόμβο, με τα αμέτρητα λουλούδια και το εντυπωσιακό συντριβάνι.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, την ηγεσία του οποίου ευχαρίστησε η δημοτική αρχή και θα συνεχιστεί αρχικά με την κατασκευή άλλων τριών κόμβων, στα ΚΤΕΛ, στο Τελωνείο και στο Δημαρχείο, ενώ αναμένται και ο κόμβος στη συμβολή των λεωφόρων Αθηνών και Λαρίσης.

Όπως μάλιστα αποκάλυψε ο Αχιλλέας Μπέος θα υπάρξει και 6ος κόμβος, ενω θα ανοίξει και ο δρόμος στην Άλλη Μεριά.

Αχιλλέας Μπέος: Σύντομα θα ανοίξει η Καραμπατζάκη

Αμέσως μετά τα εγκαίνια ο Αχιλλέας Μπέος τόνισε ότι τα εγκαίνια του κόμβου, είναι η αρχή για μια σειρά έργων που έρχονται και τα περισσότερα θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

«Είτε θέλουν, είτε όχι και με οποιαδήποτε κυβέρνηση, επειδή εμείς τηρούμε τη νομιμότητα και η πλειοψηφία θα υπερισχύσει της μειοψηφίας, η Καραμπατζάκη πολύ σύντομα θα ανοίξει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αχ. Μπέος, που ευχαρίστησε τους συντελεστές, τις υπηρεσίες και τους υπαλλήλους, καθώς και τον κ. Ηλιού, που έκανε τις μελέτες και συνεργάζεται με τη Δημοτική Αρχή.

Ο ίδιος είπε ότι οι κυκλικοί κόμβοι θα είναι έξι, αρχής γενομένης από τον κόμβο Διμηνίου και θα φτάνουν μέχρι το τέλος της Πολυμέρη, στη διασταύρωση με τον κάτω κλάδο Πηλίου και τέλος ανέφερε ότι μετά από 1,5 χρόνο βγαίνει η απόφαση, ώστε η Δημοτική Αρχή να ανοίξει το δρόμο στην Άλλη Μεριά, για να γίνεται απρόσκοπτα η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς Πήλιο.

Ν. Ηλιού: Με τη δημιουργία των κόμβων θα φεύγει κάποιος από την οδό Δημητριάδος και θα βγαίνει από την πόλη χωρίς φανάρι

Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο και λειτουργικό κόμβο, όπως τον χαρακτήρισε ο σχεδιαστής του έργου, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Νίκος Ηλιού. “Είναι ένα έργο που συζητάμε τα τελευταί 30 χρόνια τουλάχιστον. Είναι κάτι παραπάνω από λειτουργικός και κάποιες μικρές ατέλειες θα διορθωθούν. “Είναι ένα πολύ όμορφο έργο που ταιριάζει σε είσοδο πόλης. Τα πλάτη στον κυκλικό κόμβο θα μπορούσαν να είναι μικρότερα, όμως όπως έχω παρατηρήσει σε κυκλικούς κόμβους στην Ιόνια οδό, αυτά δεν λειτουργούν καλά. Αυτός είναι ένας δίεθνος λειτουργικός κόμβος καθώς μπορούν άνετα μέσα στον κύκλο να κινηθεί μία νταλίκα και ένα Ι.Χ. συγχρόνως. Κάποιες παραβατικές συμπεριφορές που έχουμε ήδη παρατηρήσει, δεν μπορείς να τις αλλάξεις, καθώς η βλακεία είναι ανίκητη”.

Σειρά έχουν άλλοι τέσσερις κόμβοι. Οι τρεις από αυτούς θα ολοκληρωθούν μέχρι το καλοκαίρι του 2018. Ο τέταρτος κόμβος που θα γίνει στη συμβολή Λαρίσης και Αθηνών έχει ακόμη μέλλον, γιατί απαιτείται να γίνει και ένα έργο γεφυροποίησης. “Ο κόμβος μάλιστα στο δημαρχείο θα είναι μεγαλύτερος από αυτόν και πολύ πιο ωραίος και εντυπωσιακός”, επισήμανε ο κ. Ηλιού.

Επιπλέον θα ελευθερωθεί περισσότερος χώρος και θα λειτουργήσει καλύτερα ο υπάρχων χώρος στάθμευσης στο δημαρχείο, ο οποίος θα αποκτήσει τουλάχιστον 40% παραπάνω χωρητικότητα. “Με τη δημιουργία όλων των κόμβων θα φεύγει κάποιος από την οδό Δημητριάδος και θα βγαίνει από την πόλη χωρίς φανάρι”, επισήμανε ο κ. Ηλιού.

Τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο έχει προτείνει και περαιτέρω παρεμβάσεις σε όλο το μήκος της οδού Λαρίσης που είναι πολύ φαρδιά. “Δύο κυκλοφορίες ανά κατεύθυνση είναι υπαραρκετές, η μία μπορεί να περιοριστεί και φυσικά να μειωθούν οι ταχύτητες. Έχω παρατηρήσει νταλίκα να περνά με ταχύτητα 90 χλμ. την ώρα. Είναι ένας πολύ ωραίος δρόμος, αλλά δεν είναι εθνική οδός, είναι μία αστική οδός και η ταχύτητα πρέπει να ελέγχεται. Έχουμε πολλά εργαλεία και προτάσεις. Ήδη για τον υπάρχοντα κόμβο που μέχρι σήμερα λειτουργούσε ο μισός, μου είπαν τι ωραία κυκλοφορούμε και τι ωραίος που έγινε. Θα πάψουν επιτέλους να λένε ότι ο κ. καθηγητής πάσχει από κυκλοκομβίτιδα”, παρατήρησε χαριτολογώντας.

Μητροπολίτης Ιγνάτιος: Συμβάλει στην ασφάλεια, στην υποδοχή, στη διευθέτηση και στην καλύτερη λειτουρία της πόλης

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, που τέλεσε τα εγκαίνια του έργου είπε ότι συμβάλει στην ασφάλεια, στην υποδοχή, στη διευθέτηση των οχημάτων και στην καλύτερη λειτουργία της πόλης.

Ο ίδιος ευχήθηκε να ολοκληρωθεί η μελέτη και να δημιουργηθούν και οι άλλοι κυκλικοί κόμβοι, αλλά και όλοι να οδηγούν με σύνεση και σωφροσύνη, για να μη γίνονται ατυχήματα και να μη χάνονται ζωές ανθρώπων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει