Ξανθός: «Η μάχη για την επιβίωση της δημόσιας περίθαλψης έχει κερδηθεί»

«Η μάχη για την επιβίωση της δημόσιας περίθαλψης έχει κερδηθεί και το σύστημα υγείας δεν κατάρρευσε, γιατί δεν το άφησαν οι άνθρωποί του να καταρρεύσει, ενώ ταυτόχρονα υπήρχε και ισχυρή πολιτική στήριξη».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός μιλώντας κατά την διάρκεια του 9ου συνεδρίου παραγωγικής ανασυγκρότησης που διεξάγεται στην Πάτρα.

Ακόμη, ανέφερε ότι «η φροντίδα προσφέρει το δημόσιο σύστημα υγείας είναι επένδυση στην αξιοπρέπεια των ανθρώπων, στην κοινωνική συνοχή και στην αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «η επιβίωση της δημόσιας περίθαλψης δεν ήταν ούτε δεδομένη, ούτε αυτονόητη, διότι έπρεπε να γίνει μία τεράστια προσπάθεια και είμαστε ευγνώμονες καταρχήν στο ανθρώπινο δυναμικό του συστήματος υγείας, στους γιατρούς και στο υπόλοιπο προσωπικό, το οποίο έχοντας συναίσθηση της μεγάλης του κοινωνικής ευθύνης, παρά το ότι ήταν πιεσμένο εργασιακά, παρά το ότι είχε δεχτεί μία πολύ δραματική κοπή των εισοδημάτων του, παρά τις αντίξοες συνθήκες λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων, βάζει όλα αυτά τα χρόνια πλάτη και συνεχίζει επειδή ακριβώς έχει πάρει το μήνυμα για την δημόσια υγεία».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει