Ξεκάθαρος ο Τριαντόπουλος στον Α. Κουμιώτη για το διαμετακομιστικό κέντρο στο Αερινό και την χάραξη της σιδηροδρομικής γραμμής που θα το ενώσει με το αεροδρόμιο, τις βιομηχανικές περιοχές και το λιμάνι του Βόλου
ΗΧΗΤΙΚΟ: “Δημιουργήθηκαν εντυπώσεις για ένα ευαίσθητο θέμα για την περιοχή μας, που απασχολεί πολλούς συμπολίτες…”
Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Πέμπτης ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος, αναφερθείς τόσο στην πορεία της Οικονομίας, με αναφορές στις ρυθμίσεις αλλά και στην επιστρεπτέα προκαταβολή, όσο όμως και σε τοπικά θέματα, όπως αυτό του φράγματος του Ενιπέα, το οποίο αναμένεται να θέσει σε τροχιά ανάπτυξης την ευρύτερη περιοχή αλλά και να τροφοδοτήσει τον κάμπο του Αλμυρού, καθώς και αυτό του διαμετακομιστικού κέντρου στο Αερινό και τη χάραξη της σιδηροδρομικής γραμμής που θα το ενώσει με το αεροδρόμιο, τις βιομηχανικές περιοχές και το λιμάνι του Βόλου.
Πιο συγκεκριμένα και ερωτηθείς σχετικά με το διαμετακομιστικό κέντρο και την σιδηροδρομική χάραξη, ο κ. Τριαντόπουλος ξεκαθάρισε: “Όσoν αφορά το κομμάτι αυτό ξεκίνησε από την τοποθέτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ του κ. Σπύρου Πατέρα σε ένα συνέδριο, όπου εκεί αναφέρθηκε σε μία γραμμή όπου την έχουμε επεξεργαστεί την προηγούμενη περίοδο. Είναι αυτή της διασύνδεσης της βιομηχανικής περιοχής από τον Αλμυρό, περνώντας από το Αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, το αεροδρόμιο της Κ. Ελλάδος και πηγαίνοντας προς το Αερινό, όπου εκεί θα πιάσει την υπάρχουσα σιδηροδρομική γραμμή. Είναι μία μελέτη ουσιαστικά που δρομολογεί ο ΟΣΕ, μάλιστα έχει περάσει και από το Διοικητικό του Συμβούλιο και προχωράει η σχετική διαδικασία για την χάραξη μίας νέας γραμμής μέσα στην Μαγνησία, δημιουργώντας έναν ακόμα αναπτυξιακό δίαυλο, διαμορφώνοντας ένα δίκτυο ανάπτυξης στην περιοχή μας, ενώνοντας περιοχές, ενώνοντας το αεροδρόμιο με το λιμάνι του Βόλου και με τις βιομηχανικές περιοχές. Και φυσικά στο Αερινό, είναι η περιοχή όπου σε συνεργασία με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και την ΕΤΒΑ, όπως έγινε όλη την προηγούμενη περίοδο μέσα από συναντήσεις και σχετικές συσκέψεις στο Βελεστίνο, έχει προχωρήσει η διαδικασία του συμφώνου, του μνημονίου συναντίληψης μεταξύ των δύο, έτσι ώστε η ΕΤΒΑ να πραγματοποιήσει μία μελέτη για το πώς θα αξιοποιηθεί η περιοχή, ο δημοτικός χώρος στο Αερινό και όχι μόνο αλλά και μία μεγαλύτερη περιοχή στα όρια του Δήμου, για την αξιοποίηση επιχειρηματικού, βιομηχανικού πάρκου ανάλογα με το τί θα προκύψει μέσα από την μελέτη ως προς το Αερινό. Εκεί η κατεύθυνση λόγω του μεγέθους του είναι για επιχειρηματικό πάρκο, θα προκύψει από την μελέτη, το οποίο μπορεί να έχει δυτή χρήση, να είναι για παράδειγμα εμπορευματικό κέντρο χαμηλής όχλησης, επιχειρηματικό πάρκο που θα έχει κάποιες βιοτεχνίες που να τροφοδοτούν το διαμετακομιστικό κέντρο, αλλά όλα αυτά θα προκύψουν από τους ειδικούς που θα αξιολογήσουν όλα τα δεδομένα. Ε, μέσα στα δεδομένα είναι και η μελέτη για την χάραξη της γραμμής, που δίδει άλλη διάσταση στο εγχείρημα αυτό.
Απλώς να σημειώσω ότι στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος του ΟΣΕ δεν είχε αναφερθεί καθόλου στο σενάριο περί διαμετακομιστικού κέντρο στην Λάρισα ή γενικά στη Θεσσαλία, παρόλα αυτά έγινε μία αναπαραγωγή ειδήσεων δημιουργώντας εντυπώσεις σε ένα ευαίσθητο θέμα για την περιοχή μας, που ξέρετε καμιά φορά δεν πρέπει να το επιτρέπουμε αυτό, γιατί απασχολεί πολλούς συμπολίτες μας το πού θα γίνει και πού όχι το διαμετακομιστικό κέντρο, που δεν πρέπει να μπαίνουμε σε αυτή την χαζοαντιπαράθεση του παρελθόντος. Γιατί ο Βόλος και η Λάρισα είναι ένας ενιαίος αναπτυξιακός πόλος με συμπράξεις και συνεργασίες, όπου το ένα συνεργάζεται και συνδυάζεται με το άλλο. Άρα βλέπουμε την περιοχή του Βόλου και της Λάρισας αλλά και όλης της Θεσσαλίας σαν κάτι ενιαίο, σαν μία ενιαία αναπτυξιακή δομή”, κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου.