Ξηρακιάς προς Σαββάκη: Μόνο στα μέλη της Επιτροπής παραλαβής η ΕΡΓΗΛ επεφύλαξε αγωγές για 300.000 ευρώ από τον καθένα

Διαβάστε την ανακοίνωση του πρώην αντιδημάρχου Βόλου και προέδρου της Επιτροπής Παραλαβής Έργου ΕΡΓΗΛ, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Κατά τη σημερινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με έκπληξη άκουσα τον πρόεδρο του ΔΣ ΔΕΥΑΜΒ να αναφέρεται στη δουλειά της Επιτροπής Παραλαβής, του έργου της ΕΡΓΗΛ, της οποίας είχα την τιμή να είμαι επικεφαλής. Μίλησε απαξιωτικά για το έργο της, για δήθεν μη έγκαιρη υπογραφή του πορίσματος από τον πρόεδρό της, για παράνομες ενέργειες και για προτροπή, το Νοέμβριο του 2012, του εισηγητή του Άρειου Πάγου για παραλαβή του έργου. Είπε επίσης ότι η σημερινή Διοίκηση έκανε τριάντα(30) νομικές ενέργειες κατά της ΕΡΓΗΛ, ενώ η προηγούμενη πολύ λιγότερες.

Η αλήθεια όπως προκύπτει από τα γεγονότα τον διαψεύδουν διότι:
1. Κανείς δεν θα μιλούσε σήμερα για σκάνδαλο ΕΡΓΗΛ αν η Επιτροπή μας συστηματικά δεν εργαζόταν για την αποκάλυψη και την τεκμηρίωση της λεηλασίας που υπέστη η ΔΕΥΑΜΒ στο συγκεκριμένο έργο
2. Η συγκρότηση της Επιτροπής Παραλαβής έγινε την 162/ 7-8-2012 απόφαση του ΔΣ, όταν κανείς μέχρι τότε δεν γνώριζε και δεν είχε εκφράσει υπόνοιες για το καλά κρυμμένο σκάνδαλο κάτω από τους δρόμους της πόλης. Το πρακτικό της παραδόθηκε, μέσα από συνεχείς ενστάσεις και εξώδικα της ΕΡΓΗΛ, στις 29-3-2013. Το ότι οι ενέργειες της Επιτροπής μας ήταν παράνομες προέβαλλε, μέχρι σήμερα, μόνο η πλευρά της ΕΡΓΗΛ. Αν το υιοθετεί κι ο Πρόεδρος έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα.
3. Οι πολλές νομικές ενέργειες, της σημερινής Διοίκησης κατά της ΕΡΓΗΛ, αν δούμε τις αντιδράσεις της εργολήπτριας και τα αποτελέσματα με τις κατασχέσεις των λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ μάλλον άσφαιρες ήταν. Γιατί μόνο στα μέλη της Επιτροπής παραλαβής η ΕΡΓΗΛ επεφύλαξε αγωγές για 300.000 ευρώ από τον καθένα και μηνυτήριες αναφορές σε όσους από τα στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ συνέβαλλαν στην τεκμηρίωση του σκανδάλου.

Κρίμα γιατί έτσι δεν υπηρετούνται τα συμφέροντα της πόλης.

Επιβεβαιώνεται η λαϊκή ρήση ότι «με όποιο δάσκαλο θα κάτσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει