Ξύλινα καφάσια: 20 εκπληκτικές νέες χρήσεις τους στο σπίτι

Μπορείτε εύκολα να βρείτε νέες χρήσεις για τα ξύλινα καφάσια (όπως τα καφάσια για φρούτα), αν χρησιμοποιήσετε λίγο τη φαντασία σας. Επειδή είναι φτιαγμένα από ανθεκτικά υλικά, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τα χρησιμοποιήσετε αποφεύγοντας έτσι να τα πετάξετε.

Αν δεν έχετε ξύλινα καφάσια στο σπίτι σας αλλά θέλετε να δοκιμάσετε κάποια από τις παρακάτω κατασκευές, μπορείτε να βρείτε μερικά σε κάποιο μανάβικο ή στην αγορά της περιοχής σας.

 

1. Βοηθητικά τραπεζάκια
2-anakyklomeno-kafasi
Τρίψτε το καφάσι με γυαλόχαρτο, βάψτε το ό,τι χρώμα σας αρέσει και προσθέστε σε αυτό τροχούς για να το μετατρέψετε σε βοηθητικό τραπεζάκι για την αποθήκευση βιβλίων και περιοδικών.
2. Καθρέφτης και ράφι
3-idees
Αν προσαρμόσετε έναν καθρέφτη στον πάτο ενός καφασιού, θα έχετε ένα ωραίο αντικείμενο για το υπνοδωμάτιό σας ή για κάποιον άλλο χώρο του σπιτιού.
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε δύο συρτάρια για επιπλέον ράφια και χώρο οργάνωσης.
3. Αποθήκευση αξεσουάρ
4-idees-kafasi-frouton
Επιλέγοντας μια απόχρωση μπογιάς που ταιριάζει με τα χρώματα του δωματίου σας μπορείτε να δημιουργήσετε ένα χαριτωμένο κουτί για την αποθήκευση όλων των μικρών αξεσουάρ που χρησιμοποιείτε καθημερινά.
4. Οργάνωση κουζίνας
5-organosi-kouzinas
Με λίγη μπογιά ή με διακοσμητικό αυτοκόλλητο χαρτί μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κουτί για την οργάνωση των πιάτων ή των μαγειρικών σκευών στην κουζίνα σας.
5. Σκαμπό-παπουτσοθήκη
6-apothikefsi-papoutsion
Από τις πολλές ιδέες νέων χρήσεων για τα ξύλινα καφάσια αυτή είναι μία από τις αγαπημένες μας. Ωστόσο είναι σημαντικό το ξύλο να είναι αρκετά γερό ώστε το καφάσι να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σκαμπό.
Βάψτε το καφάσι με μπογιά σε σπρέι και στρώστε τη μία του πλευρά με ύφασμα. Χρησιμοποιήστε τον κενό χώρο για την αποθήκευση παπουτσιών.
7-eksoplismos-kipourikis
Αν στερεώσετε αρκετά καφάσια μαζί χρησιμοποιώντας καρφιά, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ρουστίκ ραφιέρα για τον κήπο σας. Είναι εξαιρετική για την αποθήκευση μικρών φυτών, γλαστρών και εξοπλισμού κηπουρικής.
7. Παιδική συρταριέρα παιχνιδιών
8-paidiko-kouti-paihnidion
Βάψτε ένα μεγάλο καφάσι με ζωηρά χρώματα και προσαρμόστε μέσα σε αυτό μικρότερα κουτιά για να δημιουργήσετε μια συρταριέρα παιχνιδιών για τα παιδιά σας.
8. Μικρά έπιπλα για το καθιστικό
Προσθέστε συρταράκια σε ένα βαμμένο καφάσι φρούτων και χρησιμοποιήστε το στο καθιστικό σας για να αποθηκεύσετε περιοδικά, βιβλία ή ό,τι άλλο χρειάζεστε.
9. Μικρή θήκη περιοδικών
10-periodika
Με λίγο βερνίκι για ξύλα, μπογιά και άλλα διακοσμητικά στοιχεία έχετε μια τέλεια μικρή θήκη περιοδικών.
10. Κρεβάτι για κατοικίδια
11-spitaki-katoikidiou
Αν το καφάσι είναι αρκετά μεγάλο για να μετατραπεί σε κρεβάτι για το κατοικίδιό σας, απλώς τρίψτε το με γυαλόχαρτο και προσθέστε λίγα μαξιλάρια και μια κουβέρτα.
Θα έχετε ένα απλό και οικονομικό κρεβάτι για το ζωάκι σας.
11. Τραπεζάκι καθιστικού
12-trapezaki-kafe
Στερεώστε μαζί μερικά καφάσια παρόμοιου μεγέθους χρησιμοποιώντας κόλλα ή κάποιο άλλο υλικό και θα έχετε ένα τραπεζάκι καθιστικού για τη βεράντα ή την αυλή σας.
12. Πολυχρηστικό κουτί
13-periodika
Βάψτε το καφάσι σας και θα έχετε ένα πολυχρηστικό κουτί για το σπίτι. Μπορείτε να αποθηκεύσετε σε αυτό λουλούδια, εφημερίδες και οτιδήποτε άλλο δεν είστε σίγουροι πώς να οργανώσετε.
13. Τρενάκι
14-trenakia
Αν θέλετε να φτιάξετε μια χαριτωμένη κατασκευή για τα παιδιά σας, χρησιμοποιήστε ξύλινα καφάσια για να φτιάξετε ένα τρενάκι.
Βάψτε τα με ζωηρά χρώματα, προσθέστε σε αυτά τροχούς και ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να παίζουν με το τρενάκι τους.
14. Κουτιά για βιβλία
15-vivlia
Στερεώστε δύο ή τρία καφάσια στον τοίχο και χρησιμοποιήστε τα ως ράφια για βιβλία.
15. Αποθηκευτικά κουτιά με τροχούς
Πρόκειται για μια θαυμάσια κατασκευή για όσους δεν έχουν αρκετό αποθηκευτικό χώρο στο σπίτι τους.
Διακοσμήστε τα καφάσια, προσθέστε σε αυτά τροχούς και αποθηκεύστε τα κάτω από το κρεβάτι για να έχετε τα πάντα τακτοποιημένα.
16. Ράφια για το καθιστικό
Αντί να ξοδέψετε όλα σας τα χρήματα για να αγοράσετε έπιπλα για τη διακόσμηση του σαλονιού σας, στερεώστε μαζί μερικά βαμμένα καφάσια για να φτιάξετε ραφιέρες.
17. Κάθετη οργάνωση
Στερεώστε μερικά βαμμένα καφάσια στους τοίχους σας για μια μοναδική κάθετη οργάνωση. Μπορείτε να τους βάλετε ταμπελάκια για ακόμα καλύτερη οργάνωση.
18. Ραφάκι για παιχνίδια
16-paihnidia
Ένα καλογυαλισμένο και καλοβαμμένο καφάσι μπορεί να γίνει ωραιότατο ραφάκι για το δωμάτιο των παιδιών σας.
Διακοσμήστε το όπως τους αρέσει και τοποθετήστε σε αυτό παιχνίδια χρησιμοποιώντας το είτε ως αποθηκευτικό χώρο είτε ως βιτρίνα.
19. Επίπλωση μπάνιου
Στερεώστε μαζί δύο καφάσια, βάψτε τα και τοποθετήστε τα στο μπάνιοσας για να οργανώσετε πετσέτες και καλλυντικά είδη προσθέτοντας σε αυτό μια διακοσμητική πινελιά.
20. Γλάστρες για τον κήπο

17-kipos

Δώστε στον κήπο σας μοναδική εμφάνιση χρησιμοποιώντας τα καφάσια ως γλάστρες για τα φυτά σας. Θα δείχνουν φανταστικά!

Ενδιαφέρον, έτσι; Τώρα που γνωρίζετε όλες τις δυνατότητες που έχουν τα συνηθισμένα καφάσια, χαρείτε τις δικές σας δημιουργίες στο σπίτι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει