Υεμένη: 48 νεκροί, οι 12 άμαχοι, από βομβαρδισμούς κατά των Χούτι

Εντείνονται οι αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη των δυνάμεων υπό τη Σαουδική Αραβία κατά θέσεων των Χούτι, χωρίς να λείπουν όμως και τα λάθος πλήγματα, με αποτέλεσμα τον θάνατο αμάχων.

Εννέα αεροπορικές επιδρομές σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας και σήμερα το πρωί στην επαρχία Χοντέιντα, στη δυτική Υεμένη κατά θέσεων ανταρτών Χούτι, όπου σκοτώθηκαν 48 άτομα βάσει των στοιχείων τεσσάρων νοσοκομείων της πόλης Χοντέιντα, που είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας.  Από αυτούς 36 ήταν αντάρτες και 12 άμαχοι οι οποίοι επλήγησαν από «σφάλμα», σύμφωνα με τοπικές πηγές.

Ο συντονιστής ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ στην Υεμένη Τζέιμι ΜακΓκόλντρικ είχε δηλώσει την περασμένη Πέμπτη ότι 68 πολίτες είχαν σκοτωθεί δύο ημέρες νωρίτερα από τις αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού υπό την Σαουδική Αραβία στη χώρα. Ο συνασπισμός κατηγόρησε τον ΜακΓκόλντρικ ότι μεροληπτεί υπέρ των ανταρτών Χούτι της Υεμένης χωρίς ωστόσο να διαψεύσει ότι υπήρξαν νεκροί μεταξύ των αμάχων.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), περισσότεροι από 8.750 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Μάρτιο του 2015 που άρχισε η επέμβαση του συνασπισμού υπό την Σαουδική Αραβία στην Υεμένη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει