Υπερήφανοι για την επιτυχή και αποτελεσματική διαχείριση του κρούσματος Κορονοϊού η ομάδα της κλινικής ΑΝΑΣΣΑ

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Το τεστ πραγματοποιήθηκε στο ειδικά διαμορφωμένο ιατρείο μοριακής ανίχνευσης για covid-19, που βρίσκεται εκτός της κλινικής ΑΝΑΣΣΑ – Συνέντευξη του Εμπορικού Διευθυντή της κλινικής ΑΝΑΣΣΑ Σωτήρη Ντούμα στον Γιώργο Κουμιώτη 

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Πέμπτης ο Εμπορικός Διευθυντής της Κλινικής ΑΝΑΣΣΑ Σωτήρης Ντούμας, στον απόηχο του πρώτου θετικού κρούσματος Κορονοϊού, το οποίο ανιχνεύθηκε στο ειδικά διαμορφωμένο ιατρείο μοριακής ανίχνευσης για covide-19, το οποίο λειτουργεί εδώ και κάποιες εβδομάδες εκτός της κλινικής ΑΝΑΣΣΑ.

Ο κ. Ντούμας, αφού εξιστόρησε τα γεγονότα, ως μέλος της ομάδας της κλινικής ΑΝΑΣΣΑ δήλωνε υπερήφανος, για την επιτυχή και αποτελεσματική διαχείριση του συμβάντος, γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά, χωρίς σωστή διαχείριση αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει έναν μεγάλο κίνδυνο γενικότερα.

Διαβάστε και το επίσημο δελτίο Τύπου της κλινικής ΑΝΑΣΣΑ, το οποίο εκδόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης:

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟΥ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ ΜΕ COVID-19

Την Τετάρτη 03-06-2020, πραγματοποιήθηκε σε έγκυο γυναίκα, δειγματοληψία στοματοφαρυγγικού επιχρίσματος για μοριακή εξέταση για το νέο κορονοϊό (RT – PCR για SARS – COV – 2). Η δειγματοληψία έγινε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για λήψη και επεξεργασία δειγμάτων για SARS-COV-2, που βρίσκεται εντός του Πολυιατρείου της ΆΝΑΣΣΑ (2ας Νοεμβρίου 80 Β). Η ασθενής προσήλθε ύστερα από προγραμματισμένο ραντεβού και κατόπιν παραπομπής της από τον θεράποντα ιατρό της.

Ο χώρος όπου πραγματοποιήθηκε η δειγματοληψία, έχει οργανωθεί για το σκοπό αυτό και βρίσκεται εκτός των εγκαταστάσεων της Κλινικής και στο χώρο του Πολυιατρείου της. Η ξεχωριστή είσοδος που διαθέτει ο συγκεκριμένος χώρος και η απομόνωσή του από το υπόλοιπο Πολυιατρείο, διασφαλίζουν την αποφυγή οποιασδήποτε διασποράς του ιού.

Η λήψη του στοματοφαρυγγικού επιχρίσματος έγινε από κατάλληλα εκπαιδευμένο από την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων (Ε.Ν.Λ.) Επαγγελματία Υγείας της κλινικής ΆΝΑΣΣΑ, χρησιμοποιώντας όλα τα απαραίτητα Μέτρα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Το αποτέλεσμα του δείγματος ήταν θετικό για το νέο κορονοϊό, οπότε ενημερώθηκαν η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων της Κλινικής, ο θεράπων ιατρός της και ο ΕΟΔΥ.

Η ασθενής παραπέμφθηκε στο Νοσοκομείο αναφοράς (Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας) για την περαιτέρω νοσηλεία της.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη στο Radio Marconi 96,1 F.M.:

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει