Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Ριζόπουλος, μαζί με τον Νάνο και τον Ντακούμη επισκέφθηκαν το ΚΕΘΕΑ «ΠΙΛΟΤΟΣ»

«Ανάλγητες, απάνθρωπες και εγκληματικές ρυθμίσεις ενάντια στην πρόληψη και την απεξάρτηση – θα «εποπτεύεται» ο αργός θάνατος…»

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το ΚΕΘΕΑ «ΠΙΛΟΤΟΣ» επισκέφθηκαν και μίλησαν με τους εργαζόμενους ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Ριζόπουλος Αποστόλης, ο νυν δημοτικός σύμβουλος Βόλου και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αποστόλης Νάνος και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δρ. Κοινωνιολογίας Ντακούμης Βασίλης.

Ο Ριζόπουλος Αποστόλης αναφέρθηκε στις αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται στην τοπική διοίκηση, στην μετατροπή της σε μηχανισμό προώθησης των επιχειρηματικών συμφερόντων με τη μακροχρόνια παραχώρηση της δημοτικής λαϊκής περιουσίας, την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών και των υποδομών, καθώς επίσης και με τη μετεξέλιξή της σε φορομπηχτικό οργανισμό, που θα επιβάλει διπλή φορολογία στους δημότες, «πουλώντας» όλες τις υπηρεσίες με ανταποδοτικότητα.  Επισήμανε ακόμη ότι η σημερινή δημοτική αρχή Μπέου, όπως και οι άλλοι υποψήφιοι που στηρίζονται από τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ, που κάνουν ότι αντιπολιτεύονται, ήταν και είναι αρωγοί στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής στους δήμους, πολιτικής που προωθείται και από την Ε.Ε. για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου αναφέρθηκε επίσης στις νέες εγκληματικές ρυθμίσεις που προωθούνται ενάντια στην πρόληψη και την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά. Όπως η ίδρυση των «χώρων εποπτευόμενης χρήσης» (ΧΕΧ), χώρους, που όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνονται σε ενέσιμους χρήστες ηρωίνης, οι οποίοι θα μπορούν να κάνουν «υγιεινά και με ασφάλεια» χρήση. Πρόκειται για μία από τις πιο ανάλγητες και απάνθρωπες μορφές διαχείρισης της τοξικοεξάρτησης, με τις οποίες, στην πραγματικότητα, θα «εποπτεύεται» ο αργός θάνατος. Τόνισε ότι ένα από τα σοβαρότερα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι η υπονόμευση του κινήτρου για θεραπεία χιλιάδων ανθρώπων, η απόπειρα άλωσης των συνειδήσεων και η κάμψη των αντιδράσεων απέναντι σε ένα σύνθετο πολυπαραγοντικό πρόβλημα, ώστε να γίνει αποδεκτό ως «φυσικό φαινόμενο», με το οποίο οι χρήστες και η κοινωνία θα πρέπει να μάθουν να ζουν. Χιλιάδες νέοι άνθρωποι «φωτογραφίζονται» ως «καμένο χαρτί», που δεν αξίζει να διεκδικήσουν τη ζωή τους. Η πραγματικότητα όμως αποδεικνύει ότι παρά τα τεράστια προβλήματα υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, τα «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα έχουν να επιδείξουν αξιοζήλευτη αποτελεσματικότητα, με ποσοστά επιτυχίας πάνω από 70%. Πάνω από 100 άνθρωποι βγαίνουν κάθε χρόνο «καθαροί», επιβεβαιώνοντας πως η απεξάρτηση είναι εφικτή αν υπάρχουν οι απαιτούμενες σύγχρονες δημόσιες και δωρεάν δομές, με την απαιτούμενη στελέχωση και χρηματοδότηση. Γι’ αυτό, όπως είναι γνωστό, το ΚΚΕ στηρίζει το σημαντικό έργο των ΚΕΘΕΑ διεκδικώντας την σταθερή επιχορήγησή τους από τον Κ.Π και την πρόσληψη του αναγκαίου επιστημονικού προσωπικού για την πλήρη κάλυψη των αναγκών.

Ο υπεύθυνος εκπαίδευσης του ΚΕΘΕΑ Πιλότος Ξενοφών Σελπεσάκης ευχαρίστησε το ΚΚΕ για τη χρόνια στήριξή στα προγράμματα στεγνής απεξάρτησης, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ, στα προγράμματα ενημέρωσης και πρόληψης, στη συμβουλευτική, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη των εξαρτημένων ατόμων και των οικογενειών τους, καθώς επίσης και την ανησυχία του για προώθηση της κουλτούρας αθώωσης της κάνναβης, που η χρήση της είναι προθάλαμος για πιο σκληρά ναρκωτικά. Έχουν εντοπιστεί περιστατικά που η χρήση κάνναβης έχει ξεκινήσει από παιδιά σε ηλικία 12 ετών. Ακόμη μίλησε για τις ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό, που δεν επιτρέπουν να απλωθούν ακόμη περισσότερο τα προγράμματα της δομής, καθώς επίσης για το αίτημά τους να αποκτήσει ο «ΠΙΛΟΤΟΣ»  κέντρο φιλοξενίας γι’ αυτούς που ζητούν στήριξη από άλλες περιοχές της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας.

Ο Βασίλης Ντακούμης είπε ότι ακόμη και να διαφωνεί κάποιος με ορισμένες θέσεις του ΚΚΕ, η ξεκάθαρη επιστημονικά τεκμηριωμένη θέση του και οι αγώνες τους ενάντια στα ναρκωτικά, για την απεξάρτηση και την κοινωνική ένταξη των τοξικοεξαρτημένων πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου στις επόμενες εκλογές υπέρ του ΚΚΕ παντού, γιατί είναι τα μόνο κόμμα που είναι κόντρα στην ναρκωκουλτούρα, που υποστηρίζουν όλα τα αστικά κόμματα, επιδιώκοντας τη χειραγώγηση ειδικά της νεολαίας.

Ο Αποστόλης Νάνος είπε ότι μέσα από τη μάχη και των εκλογών επιδιώκουμε να συζητήσουμε με τους εργαζόμενους για τις επιπτώσεις της αντιλαϊκής πολιτικής σε κάθε τομέα της ζωής της λαϊκής οικογένειας. Μιας πολιτικής που στα πλαίσια της στρατηγικής της Ε.Ε. με μοιρασμένους ρόλους κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμος υλοποιούν για τα την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, τσακίζοντας τα δικαιώματά μας. Είπε ότι καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα και να ενισχύσουν και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει