Ζ. Μακρή: Άκρως επιτυχημένη η 5η εθελοντική αιμοδοσία

Η Υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Μαγνησίας, κ. Ζέττα Μ. Μακρή, μαζί με τους συνεργάτες του πολιτικού της γραφείου και το σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Ν. Μαγνησίας «Αλληλεγγύη», προχώρησε, στη διοργάνωση της 5ης , κατά σειρά, εθελοντικής αιμοδοσίας, το απόγευμα της Δευτέρας, 12 Απριλίου που είχε ως αποτέλεσμα, την συγκέντρωση 30 και πλέον μονάδων αίματος.

Μεταξύ των δεκάδων Βολιωτών που συμμετείχαν με απόλυτη πειθαρχία και πιστή τήρηση των αποστάσεων και των υγειονομικών κανόνων, παρευρέθηκαν ο κ. Ιγνάτιος Γελαγώτης πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών «Αλληλεγγύη», η κ. Δέσποινα Λουκάκη, παιδίατρος και πρόεδρος του συλλόγου γονέων και πασχόντων από μεσογειακή αναιμία Ν. Μαγνησίας, η οποία ευχαρίστησε, θερμά, για ακόμη μία φορά, την κ. Μακρή για την ευαισθητοποίησή της στο θέμα της εθελοντικής προσφοράς αίματος προς τους συμπολίτες που το έχουν ανάγκη, ο κ. Γιώργος Μουλάς γιατρός και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, ο κ. Απόστολος Νάσιος αντιπρόεδρος ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ και δημοτικός σύμβουλος Βόλου, ο κ. Βασίλειος Ζαχείλας δημοτικός σύμβουλος Βόλου ο κ. Βλόντζος Γεώργιος Διοικητής της Π.Υ. Βόλου, ο κ. Κουφογεώργος Απόστολος πρόεδρος της ένωσης πυροσβεστών υπαλλήλων Π.Υ. Μαγνησίας μαζί με μέλη του Δ.Σ. της ένωσης, ο κ. Παναγιώτης Δαρειώτης πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Ν. Μαγνησίας, η κ. Δώρα Καναβιτσά πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, η κ. Πόπη Σκούπρα ιατρός ακτινολόγος το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου «Αλληλεγγύη» και της ειδικής συμβουλευτικής επιτροπής της Π.Ο.Σ.Ε.Α, ο κ. Κωνσταντίνος Τσέλιος αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας, ο κ. Δημήτριος Κουντούρης πρόεδρος του σωματείου οικογενειών ενόπλων δυνάμεων, ο κ. Ντότσιας Παναγιώτης διευθυντής των ΕΛΤΑ Βόλου, ο κ. Γεώργιος Μακρυγιάννης τακτικός τοπικός σύμβουλος Ν. Ιωνίας Βόλου και ταμίας του γεωπονικού συλλόγου Μαγνησίας, ο κ. Γιάννης Μαυροκέφαλος αντιπρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Ρ. Φεραίου καθώς επίσης και δεκάδες αιρετά στελέχη και μέλη της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας που στηρίξαν, για ακόμη μία φορά, την εθελοντική δράση που διοργανώθηκε.

Η κ. Μακρή δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια πράξη αγάπης και μια υπεύθυνη στάση απέναντι στην απρόβλεπτη εξέλιξη της ζωής.

Η σκέψη αυτή τριγυρνούσε καιρό στο μυαλό μου, τους τελευταίους έξι μήνες, που μεσολάβησαν από την προηγούμενη εθελοντική αιμοδοσία, που διοργανώσαμε. Η ανάγκη σε αίμα είναι για μένα ο απαράβατος όρος, σε μια προσωπική δέσμευση.

Η απήχηση του κόσμου, τότε, και η μεγάλη χαρά που μας προσέφεραν, απλόχερα, οι Βολιώτες με την, για ακόμη μία φορά, συγκινητική προσέλευσή τους, σήμερα, είναι η απόδειξη ότι φυτέψαμε έναν δυνατό σπόρο σε ένα πρόσφορο έδαφος.

Αναζητούσα τις κατάλληλες συνθήκες για την πραγματοποίηση της πρώτης εθελοντικής αιμοδοσίας για το 2021 στον ανοικτό χώρο κάτω από το πολιτικό μου γραφείο, και χαίρομαι που έχει ταυτιστεί πλέον ο χώρος αυτός, με μια συμμετοχική διαδικασία ζωτικής σημασίας.

Ήθελα να παροτρύνω και πάλι μέσα από το δικό μου κάλεσμα τους συμπολίτες μου σε μια κίνηση ζωής, που χωρά σε λίγα μόλις λεπτά και είναι ανεκτίμητη.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια καθημερινή απόδειξη ανθρωπιάς και ευαισθησίας. Είναι μια κατάθεση αφιερωμένη στην ίδια τη ζωή και μας αφορά όλους.

Γιατί κάποια στιγμή το όνομα αυτής της ζωής μπορεί να έχει το όνομα κάποιου δικού μας, που θα βρίσκεται σε ανάγκη για αίμα.

Κάτι που το έχουμε όλοι και όμως κάποιες φορές λείπει από πολλούς. Χωρίς προειδοποίηση, χωρίς εναλλακτική.

Κάτι δικό μας που το φυλάσσουμε με σεβασμό και το προσφέρουμε με γενναιοδωρία ψυχής.

Δημιουργούμε την ελπίδα, εξασφαλίζουμε την επάρκεια, σηκώνουμε τα μανίκια και αφήνουμε τη ζωή να κυλήσει μέσα στο φιαλίδιο.

Αυτό είναι το νόημα, αυτό είναι το μήνυμα, αυτή είναι η ουσία.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι το μεγαλείο που κρύβουμε μέσα μας, το προνόμιο να λεγόμαστε άνθρωποι, η ευθύνη να συμπαραστεκόμαστε στο συνάνθρωπο, η συνειδητοποίηση της ανάγκης, ο σεβασμός στη ζωή.

Ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου όλες και όλους, που μας τίμησαν με την ανταπόκριση και την προσφορά τους».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει