Ζ. Μακρή : Επικοινωνία με Φ. Σερέτη για την στελέχωση του Κ. Υ. Ζαγοράς

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Επικοινωνία με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη είχε την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή.Η Υφυπουργός Παιδείας, μετά από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου αλλά και διαμαρτυρίες των κατοίκων επικοινώνησε άμεσα με τον κ. Σερέτη και ζήτησε να ενημερωθεί για την στελέχωση του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς.

Ο κ. Σερέτης ανταποκρινόμενος αμέσως, ενημέρωσε διεξοδικά την κ. Μακρή για την λειτουργική κατάσταση του Κ. Υ., έως και σήμερα και παράλληλα της ανέφερε τις ενέργειες της Υ. ΠΕ για την περαιτέρω ενίσχυσή του με επίσημο αναλυτικό υπηρεσιακό σημείωμα το οποίο της απεστάλη άμεσα.

Συγκεκριμένα, σήμερα το ιατρικό προσωπικό που υπηρετεί στον οργανισμό του Κ.Υ. αποτελείται από τρείς ιατρούς ειδικότητας Γενικής Ιατρικής, μια Παιδιατρικής και μια Οδοντιατρικής. Παράλληλα, στην παρούσα χρονική στιγμή στο Κ.Υ. υπηρετούν δύο (2) ιατροί Δ/ντές Γενικής Ιατρικής, μία επικουρική οδοντίατρος η οποία είναι μετακινημένη στο ΓΝΒ και δύο αγροτικοί ιατροί.

Επιπρόσθετα, στα τέσσερα Περιφερειακά Ιατρεία (Π.Ι.) υπηρετούν τρείς (3) ιατροί Γενικής Ιατρικής, και ένας αγροτικός ιατρός. ενώ, για τις τρείς κενές θέσεις ( μία στο Κ.Υ., μία στο ΠΙ Τσαγκαράδας και μία στο Π.Ι. Κισσού ) λόγω λήξης θητείας των αγροτικών ιατρών, αναμένεται η τοποθέτηση νέων αγροτικών ιατρών εντός των προσεχών ημερών βάσει της αριθμ. Γ4γ/Γ.Π.οικ.80540/23-12-2021 απόφασης του Υπουργείου Υγείας. Ο κ. Σερέτης, τόνισε, επίσης, για το θέμα της επισκευής της στέγης του Κ.Υ. Ζαγοράς, με το οποίο έχει ασχοληθεί εκτενώς η κ. Μακρή, πως οι εργασίες επισκευής, βρίσκονται εντός χρονοδιαγράμματος και θα ολοκληρωθούν εγκαίρως.

Επίσης στον οργανισμό υπάρχουν έξι (6) θέσεις πληρωμάτων ασθενοφόρων και είναι καλυμμένες οι τρείς και για τον λόγο αυτό η 24ωρη κάλυψη ενισχύεται από το ΕΚΑΒ. Παράλληλα, το Κ.Υ. έχει στην κατοχή του δύο ασθενοφόρα οχήματα. Ο κ. Σερέτης υπογράμμισε επίσης πως η 5η ΥΠΕ φροντίζει συνεχώς για την ενίσχυση των κέντρων υγείας του νομού ενώ ειδικότερα το Κ.Υ. Ζαγοράς ενισχύθηκε με το κάτωθι αναλυτικά περιγραφόμενο προσωπικό για το 2021:

1 επικουρικό ιατρό ειδικότητας οδοντιατρικής

Προσλήφθηκαν μόνιμα με την 2Κ/2019 προκήρυξη 3 άτομα:

1 άτομο ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων

2 άτομα ΔΕ Πληρωμάτων ασθενοφόρου

Παράλληλα, αναμένεται η πρόσληψη με την 6Κ/2020 προκήρυξη 1 ατόμου:
1 άτομο ΔΕ Χειριστών Εμφανιστών

Ενώ, προσλήφθηκαν από τους καταλόγους του Λοιπού Επικουρικού 3 άτομα:

1 άτομο ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων
1 άτομο ΔΕ Διοικητικών
1 άτομο ΤΕ/ΔΕ Νοσηλευτικής
Τέλος, μέσω του προγράμματος απασχόλησης κοινοφελούς χαρακτήρα για το 2022 η 5η ΥΠΕ αιτήθηκε την κάλυψη μιας (1) θέσης ΔΕ ΟΔΗΓΟΥ

Μετά την παράθεση των άκρως διαφωτιστικών αυτών στοιχείων η κ. Μακρή ευχαρίστησε τον κ. Σερέτη για το συνεχές ενδιαφέρον ενίσχυσης του Κ.Υ. Ζαγοράς και αμφότεροι, συμφώνησαν, να συνεχίσουν την εκτενή και άμεση συνεργασία τους και τυχόν αναπάντεχα ζητήματα που προκύπτουν από τη λειτουργία των Κ.Υ., να αντιμετωπίζονται, με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, πάντα προς όφελος των κατοίκων του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου και των υπολοίπων περιοχών του νομού Μαγνησίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει