Ζ. Μακρή: Επιτόπια επίσκεψη στις πληγείσες, από την κακοκαιρία, περιοχές

Εκτάκτως, τροποποίησε το πρόγραμμά της η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας, κ. Ζέττα Μ. Μακρή, η οποία επισκέφτηκε τον δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου που επλήγη σφοδρά από την χθεσινοβραδινή κακοκαιρία.

Συγκεκριμένα, η κ. Μακρή, επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές της Μακρυρράχης, της Ζαγοράς και του Πουρίου όπου διαπίστωσε δια ζώσης το ομολογουμένως μεγάλο μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε η καταρρακτώδης και συνεχής, για πολλές ώρες, βροχή.

Η κ. Μακρή, ενημερώθηκε, αναλυτικά, από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, για τις μέχρι τώρα προκληθείσες  καταστροφές, παρουσία και  της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Β. Σποράδων, Δωροθέας Κολυνδρίνη, του δημάρχου  Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παναγιώτη Κουτσάφτη, του  αντιδημάρχου κ. Απόστολου Κοντογιώργου και του  πρόεδρου του αγροτικού συνεταιρισμού Ζαγοράς κ. Ιωάννη Κράββαρη.

Η ακρότητα και η ένταση των καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή είχε ως αποτέλεσμα την ολική καταστροφή αγροτικής οδοποιίας, και τη πρόκληση ζημιών σε καλλιέργειες. Η υφυπουργός, παράλληλα, ενημερώθηκε σε επικοινωνία που είχε με τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρη Νασίκα, εκτενώς για τις ζημιές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία στο Βένετο αλλά και στο Καμάρι ενώ είχε επικοινωνία και με το Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ. Μιχάλη Μιτζικό και τον αντιδήμαρχο κ. Νίκο Μαμμά για τις σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν στις περιοχές του πρώην δήμου Σηπιάδος και την κοινότητα των Αφετών.

Αμέσως μετά την εκτενή ενημέρωση, η κ. Μακρή, αντιλαμβανόμενη το μέγεθος του προβλήματος και την αναγκαιότητα οργανωμένης και έγκαιρης επέμβασης από τους αρμόδιους φορείς και την κυβέρνηση, υποσχέθηκε να ενημερώσει άμεσα και αναλυτικά τα αρμόδια υπουργεία, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά πως «είμαστε δίπλα στις πληγείσες περιοχές και στους συνανθρώπους μας που δοκιμάστηκαν από αυτή την πρωτοφανή κακοκαιρία. Όπως έχει συμβεί και σε αντίστοιχες περιπτώσεις τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν θα αντιμετωπιστούν με επάρκεια και ταχύτητα και θα ξεπεράσουμε όλοι μαζί και αυτή τη δυσκολία».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει