Ζ. Μακρή: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για τα τραπεζοκαθίσματα στη χερσαία λιμενική ζώνη

Την τελευταία εβδομάδα, η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή έγινε αποδέκτρια πολλών παραπόνων των απασχολουμένων στον επισιτιστικό τομέα για την έλλειψη σαφούς και συγκεκριμένης ρύθμισης για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στη χερσαία λιμενική ζώνη, ανάπτυξη που πρέπει να γίνει με πλήρη σεβασμό της τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου, που επιτάσσει, μεταξύ άλλων, την τήρηση συγκεκριμένων αποστάσεων.

Τα αιτήματα ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, με τους περιορισμούς και τις προδιαγραφές που επιβάλλει η πανδημία, έχουν κατατεθεί, από τους ενδιαφερόμενους από τις  25-05-2020 στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και δεν ικανοποιούνται γιατί δεν υπάρχει, ακόμη, σχετική ρύθμιση από το αρμόδιο υπουργείο ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής.

Αναγνωρίζοντας η κ. Μακρή το δίκαιο του αιτήματος, επικοινώνησε με τον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γ. Πλακιωτάκη και τον αρμόδιο γενικό γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών κ. Β. Κυριαζόπουλο. Η ενημέρωση, λοιπόν, που είχε από την ηγεσία του Υπουργείου, ήταν ότι η επίλυση του προβλήματος δεν είναι δυνατό να γίνει με υπουργική απόφαση. Απαιτείται, συνεπώς, σχετική και ειδική, για την περίπτωση, νομοθετική ρύθμιση, που θα περιληφθεί στην επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου.

Στη νομοθετική αυτή ρύθμιση, θα προβλέπεται η δυνατότητα και ο τρόπος ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων, σε μεγαλύτερη έκταση, καθώς, επίσης, και το απαιτούμενο τίμημα. Στις προθέσεις του Υπουργείου είναι να προωθηθεί, όσο γίνεται ταχύτερα, η σχετική πρωτοβουλία, το πρώιμο, όμως, στάδιο της επεξεργασίας της από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, δεν επιτρέπει ασφαλή προσδιορισμό του χρονικού σημείου της ολοκλήρωσης αυτής της νομοθετικής ενέργειας.

Η κ. Μακρή ενημέρωσε, σχετικώς, τους ενδιαφερόμενους τονίζοντας ότι θα συνεχίσει τη συνεργασία με το Υπουργείο προκειμένου να υλοποιηθεί όσο το δυνατό συντομότερα η επεξεργασία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει