Ζαχαριάδης στο Marconi 96,1: Στο τέλος, τον Οκτώβρη, αντί για Τσίπρα ή Μητσοτάκη, θα ψηφίσουμε Τσίπρα ή Μαρινάκη

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Τμήμα του πολιτικού συστήματος στη χώρα φαίνεται να έχει παραδοθεί στον Μπερλουσκονισμό… Και φαίνεται πολιτικοί άνδρες και πολιτικά κόμματα, μπορεί να λειτουργούν ως franchise επιχειρηματικών συμφερόντων…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. του Βόλου και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Πέμπτης ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Ζαχαριάδης, απαντώντας μεταξύ άλλων και στα πυρά του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη κατά της κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ζαχαριάδης δήλωσε: “Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι έχουμε μία μετατόπιση του πολιτικού κέντρου στη χώρα. Εκεί που είχαμε συνηθίσει η πολιτική σύγκρουση και η πολιτική αντιπαράθεση να ‘ναι μεταξύ κομμάτων, η Αριστερά με την Δεξιά, η πρόοδος με την συντήρηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ κλπ., τώρα υπάρχει ένα τμήμα του πολιτικού συστήματος το οποίο απέναντί του δεν βρίσκει κόμματα, βρίσκει επιχειρηματίες. Στο τέλος, όταν πάμε να ψηφίσουμε τον Οκτώβρη, είναι πολύ πιθανό να μην ψηφίσουμε για Πρωθυπουργό Τσίπρα ή Μητσοτάκη, αλλά να ψηφίσουμε για Πρωθυπουργό Τσίπρα ή Μαρινάκη. Και αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο για το πολιτικό σύστημα της χώρας”, για να συνεχίσει:

“Ένα τμήμα του πολιτικού συστήματος στη χώρα φαίνεται να έχει παραδοθεί στον Μπερλουσκονισμό, σε μία τέτοια λογική, σε μία τέτοια αντίληψη και φαίνεται ότι πολλές φορές πολιτικοί άνδρες και πολιτικά κόμματα, μπορεί να λειτουργούν ως franchise επιχειρηματικών συμφερόντων. Πραγματικά επικίνδυνο για μία δυτικού τύπου Δημοκρατία”.

Ερωτηθείς, σχετικά με την άποψη του επιχειρηματία ότι δεν υπάρχει Έλληνας που να έχει στοχοποιηθεί από την κυβέρνήση περισσότερο απ’ ότι ο ίδιος, ο κ. Ζαχαριάδης εξήγησε: “Η κυβέρνηση δεν ασχολείται καθόλου με τον επιχειρηματία. Ο επιχειρηματίας να κάνει τα επιχειρηματικά του, η κυβέρνηση να κάνει τα κυβερνητικά της. Εν πάσει περιπτώση, δεν βγήκαμε εμείς πριν από έναν χρόνο να πούμε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι “χούντα”, όπως έκανε ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, ούτε είχαμε ενεργή εμπλοκή σε χρηματοδότηση γραφείων του πολιτικού αντιπάλου. Αυτό δεν το λέω εγώ επειδή είμαι ΣΥΡΙΖΑ και λέω μία γνώμη, το ομολόγησε ο Πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ στον Πειραιά. Άρα λοιπόν θα πρέπει να βλέπουμε ποιά είναι η είδηση και ποιός είναι ο αντιπερισπασμός. Νομίζω ότι εδώ και πολύ – πολύ καιρό διαμορφώνεται μια πραγματικότητα σύμπλευσης πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων και ο κ. Μαρινάκης έχει διαλέξει με κατηγορηματικό τρόπο πλευρά. Από εκεί και πέρα εμείς ασχολούμαστε με την πολιτική, δεν ασχολούμαστε με τα επιχειρηματικά, άρα δεν έχουμε κανένα θέμα. Όσο παρεμβαίνει όμως στα πολιτικά ή όσο θέλει να το παίζει εκφραστής πολιτικών απόψεων και πολιτικών συμφερόντων, βεβαίως θα λαμβάνει απαντήσεις. Στον πολιτικό στίβο τίποτα δεν μένει αναπάντητο”.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη στο Radio Marconi 96,1 F.M.:

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει