Ζέττα Μ. Μακρή: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετωπίζει, με τόλμη, μεταπολιτευτικά, αναχρονιστικά ταμπού»

Διαβάστε την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Κατηγορηματική, για την αναγκαιότητα νομοθετικής παρέμβασης για τη ρύθμιση των δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων ήταν στην τοποθέτησή της, στην ολομέλεια του κοινοβουλίου, η πρόεδρος της ειδικής, μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, χθες, Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020.

Με «αρετή και τόλμη» νομοθετεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που μετά 45 χρόνια, θέλει, εφαρμόζοντας το Σύνταγμα, να ρυθμίσει και να καθορίσει τα όρια της πολιτικής διεκδίκησης και της οικονομικής και κοινωνικής ελευθερίας. «Στη χώρα, που την τελευταία δεκαετία, οι συγκεντρώσεις – διαδηλώσεις ήταν, κατά μέσο όρο 15 ημερησίως, με κινητοποίηση περισσοτέρων των 700.000 αστυνομικών και υλικές ζημιές, που ξεπερνούν τα 70 εκατομμύρια ευρώ», τόνισε στην τοποθέτησή της η βουλευτής, «δεν μπορεί να μην αναγνωρίζεται ότι η ταυτόχρονη, ακώλυτη άσκηση του συνταγματικού δικαιώματος της ελευθερίας του συνέρχεσθαι και η ανεμπόδιστη, ομαλή, κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα πρέπει, πολύ απλά, να συνυπάρξουν, το ίδιο ισχυρές και προστατευμένες».

«Ο κοινός νους χρειάζεται να υπερισχύσει της ιδεολογικής επιβεβαίωσης» κατέληξε η κ. Μακρή, που δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «η ορθότατη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης πρέπει να ολοκληρωθεί όχι μόνο με την υπερψήφιση του νομοσχεδίου αλλά με την εφαρμογή του. Έτσι, μόνο η επικίνδυνη αυτή  γραφικότητα θα αποτελέσει παρελθόν για τη χώρα μας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει