Ζέττα Μακρή: «Αναγκαία η στήριξη του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου»

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την ανάγκη να στηριχθούν οι αστικές συγκοινωνίες και το επιβατικό κοινό, που τις χρησιμοποιεί, τόνισε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε, την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, το πρωί, με τoν Πρόεδρο και την Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, η Υφυπουργός Παιδείας και Βουλευτής N. Μαγνησίας, κ. Ζέττα M. Μακρή.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, που προκλήθηκε μετά από πρωτοβουλία της κυρίας Μακρή, ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ, κ. Νίκος Ευαγγελινός, περιέγραψε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας των αλλαγών που επέβαλλε η πανδημία, αλλά και τις ανησυχίες της διοίκησης, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Πιο συγκεκριμένα, πέραν των ζητημάτων, που διαχρονικά απασχολούν τη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών, τα μεγάλα προβλήματα αυτής της περιόδου είναι η τιμή των καυσίμων, αλλά και η μείωση της επιβατικής κίνησης, ως συνέπεια της πανδημίας.

Μία σημαντική λύση, όπως συζητήθηκε, θα μπορούσε να αποτελέσει η επιδότηση τους κόστους κίνησης των αστικών λεωφορείων, δεδομένης και της πολιτικής που ακολουθείται για την μηδενική αύξηση των εισιτήριων, η παραμονή στο καθεστώς του ΦΠΑ και, γενικότερα, η λήψη μέτρων που θα στοχεύουν στην στήριξη της επιβατικής κίνησης.

Από την πλευρά της η κα Μακρή δεσμεύτηκε να αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προς τους αρμοδίους Υπουργούς, προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις για τα προβλήματα που καταγράφονται και οι ανάλογοι πόροι, στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας της Κυβέρνησης για την διαμόρφωση των καλύτερων δυνατών συνθηκών προς όφελος του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Επιπλέον, εξήρε την προσπάθεια εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης των υπηρεσιών του Αστικού ΚΤΕΛ παράγοντας που συμβάλλει, παράλληλα, στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της πόλης του Βόλου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει