Ζέττα Μακρή: Ανάσα χρηματοδότησης για το Γηροκομείο και το Ορφανοτροφείου Βόλου

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Εκτενή ενημέρωση είχε η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, μετά από υπόδειξη της αρμόδιας Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνας Μιχαηλίδου, από τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γιώργο Σταμάτη, σήμερα, Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020, για τις άμεσες χρηματοδοτήσεις του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προς τους πιστοποιημένους φορείς κοινωνικής φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, για το Γηροκομείο Βόλου, η κ. Μιχαηλίδου προχώρησε στην έγκριση ποσού ύψους 25.000 ευρώ από τις κατανομές των πόρων του Ειδικού Κρατικού Λαχείου Κοινωνικής Αντίληψης του Υπουργείου Εργασίας καθώς και στην έγκριση επιχορήγησης ύψους 45.000 ευρώ, μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Για το δε Ορφανοτροφείο Βόλου, η υφυπουργός προβαίνει στην ενίσχυσή του με την επιχορήγηση ποσού ύψους 15.000 ευρώ, μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η κ. Μακρή, αφού ευχαρίστησε, θερμά, την υφυπουργό εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία είχε, επανειλημμένως, δεσμευθεί, στο παρελθόν, στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις της με την βουλευτή, για την στήριξη και αρωγή της προς τα προνοιακά ιδρύματα του νομού και, ιδιαίτερα, προς το Ορφανοτροφείο Βόλου, αλλά και τον αρμόδιο γενικό γραμματέα κ. Γιώργο Σταμάτη για τις ενέργειές του, δήλωσε ικανοποιημένη από την εξέλιξη αυτή, τονίζοντας ότι η πολιτεία αποδεικνύει, έμπρακτα, την συμβολή της, με κάθε τρόπο, για την ομαλή λειτουργία και βιωσιμότητα αυτών των ιδρυμάτων, ώστε να μην υπάρχει αντίκτυπος στην υγεία και την διαβίωση των περιθαλπομένων τους, ιδίως, τώρα, εν μέσω της υγειονομικής κρίσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει