Ζέττα Μακρή: διήμερη επίσκεψη στη Φλώρινα και συμμετοχή σε επιστημονικό συνέδριο

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή βρέθηκε στη Φλώρινα για διήμερη επίσκεψη με αφορμή τη συμμετοχή της στο επιστημονικό συνέδριο «Οι κοινωνικοί μετασχηματισμοί του 20ου αιώνα και η επίδρασή τους στη Δυτική Μακεδονία», την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου.

Με την άφιξή της, η κ. Μακρή συναντήθηκε με τον βουλευτή Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Αντωνιάδη και στελέχη της εκπαίδευσης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και η συζήτηση στράφηκε γύρω από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, την ασφαλή επιστροφή στη διά ζώσης λειτουργία των σχολείων και εκπαιδευτικά ζητήματα, που αφορούν τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Φλώρινας.

Ακολούθως, η κ. Μακρή παραχώρησε συνέντευξη τύπου σε τοπικά μέσα ενημέρωσης και συνομίλησε με δημοσιογράφους απαντώντας στις ερωτήσεις τους γύρω από την εκπαιδευτική επικαιρότητα.

Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, η Υφυπουργός Παιδείας απηύθυνε χαιρετισμό στο συνέδριο «Οι κοινωνικοί μετασχηματισμοί του 20ου αιώνα και η επίδρασή τους στη Δυτική Μακεδονία», που διοργάνωσε η Εταιρεία Μελετών Ανθρωπιστικών Επιστημών Φλώρινας, σε συνεργασία με το Δήμο Φλώρινας και υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και της Επιτροπής Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονία.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” κυρία Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Χρυσουλάκης και η κ. Κουρεμένου, Πρόεδρος της Εταιρείας Μελετών Ανθρωπιστικών Επιστημών Φλώρινας.

Η Υφυπουργός Παιδείας ευχαρίστησε θερμά για την τιμητική πρόσκληση, την οποία και αποδέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά «Εκτιμώ την ευκαιρία να συναντηθούμε και να συνομιλήσουμε θέτοντας στο επίκεντρο την Ιστορία, την Εκπαίδευση, την Κοινωνία, το ∆ίκαιο, τις Τέχνες και τον Πολιτισμό, βασικούς άξονες των κοινωνικών μετασχηματισμών του 20ου αιώνα και της επίδρασής τους στη Δυτική Μακεδονία.

Σημαντική και θεμελιώδης η παρουσία και η συμβολή της Παιδείας σε κάθε κεφάλαιο της ελληνικής ιστορίας, πορείας, συνέχειας.

Ένας διαρκής μετασχηματισμός που αφουγκράζεται τις απαιτήσεις, τις ανάγκες και τις επιθυμίες της κοινωνίας και τροφοδοτεί την εκπαιδευτική διαδικασία και λειτουργία ενσωματώνοντας τα νέα στοιχεία με μια φυσική και αυτόνοητη λογική βελτίωσης, προόδου και εξέλιξης.

Με γνώμονά μας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής, της φυσιογνωμίας και της ταυτότητας της Δυτικής Μακεδονίας προσεγγίζουμε την επίδραση των ορόσημων του 20ου αιώνα στην ανάδειξη αλλαγών σε όλους τους τομείς της καθημερινής δραστηριότητας.

Μέσα στα χρόνια, η Παιδεία, πάντα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και το ενδιαφέρον εστιασμένο στα παιδιά, μετασχηματίζεται, τάχιστα, αποτελώντας κρίσιμο παράγοντα για την ευημερία του συνόλου των κατοίκων και της Δυτικής Μακεδονίας.

Το δικαίωμα σε ποιοτική Παιδεία είναι ένας μαραθώνιος που περνά τη σκυτάλη από εποχή σε εποχή, αδιάκοπα και ακούραστα. Η ευθύνη μας για την εκπαίδευση των παιδιών μας είναι μια μακρά διαδρομή που θα καθορίζει και την πορεία της χώρας μας στο παγκόσμιο περιβάλλον. Αποστολή και δέσμευσή μας είναι η εξασφάλιση ποιοτικής εκπαίδευσης για κάθε παιδί που ζει και μορφώνεται στη χώρα μας.

Γιατί μόνο έτσι θα μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι οι κοινωνικοί μετασχηματισμοί των επόμενων δεκαετιών θα έχουν θετικό πρόσημο και ουσιαστική συμβολή στο μέλλον του τόπου μας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει