Ζέττα Μακρή: « Επικοινωνία και ενημέρωση της Περιφέρειας, για την πορεία του φακέλου των αποζημιώσεων των ελαιοπαραγωγών.»

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, μετά από επικοινωνία που είχε, με τον καθηγητή και πρόεδρο, της ειδικής επιστημονικής επιτροπής, για τη διερεύνηση των αιτίων και την εκτίμηση των ζημιών της ελαιοπαραγωγής του Ν. Μαγνησίας λόγω της κλιματικής αλλαγής, κ. Χρήστο Αυγουλά, ενημέρωσε, την αντιπεριφερειάρχη Ν. Μαγνησίας, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, για την πορεία του κρίσιμου, για τους ελαιοπαραγωγούς της Μαγνησίας θέματος, των αποζημιώσεων των ζημιών που υπέστησαν, για την περσινή, καλλιεργητική περίοδο λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικράτησαν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, όπως ο κ. Αυγουλάς ανέφερε στην κυρία Μακρή, αυτή τη στιγμή, εξετάζεται, από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές υπηρεσίες, ο αντίστοιχος φάκελος, που αφορά την περιοχή της Κρήτης, από τη στιγμή που και χρονολογικά είχε προηγηθεί η σύνταξη και η ολοκλήρωσή του, ενώ στο προσεχές χρονικό διάστημα, αναμένεται να ξεκινήσει και η εξέταση του φακέλου της περιοχής της Μαγνησίας. Αξίζει να σημειωθεί, πως οι δύο αναφερόμενες περιπτώσεις της Κρήτης αλλά και της Μαγνησίας, παρουσιάζουν πολλές ομοιότητες, ενώ είναι οι δύο μοναδικές πανελλαδικά, περιπτώσεις, για τις οποίες, η αρμόδια επιστημονική επιτροπή προχώρησε στην σύνταξη ενός ολοκληρωμένου, επιστημονικά, φακέλου. Παράλληλα, για πρώτη φορά, μετά από αρκετές ανεπιτυχείς προσπάθειες, διεκδικούνται με αξιώσεις και εμπεριστατωμένο επιστημονικά τρόπο, ευρωπαϊκές αποζημιώσεις για τους ελαιοπαραγωγούς της Μαγνησίας, από κοινοτικούς πόρους για την ποσοτική αλλά και ποιοτική μείωση της παραγωγής τους, εξαιτίας, των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Η κ. Μακρή, η οποία, ήδη, από τον Μάρτιο του προηγούμενου έτους είχε αναδείξει πρώτη, το φλέγον αυτό ζήτημα, ευχαρίστησε, θερμά, τον κ. Αυγουλά για την μεταξύ τους, στενή συνεργασία και την άμεση και ενδελεχή ενημέρωση που της παρέχει όλο αυτό το διάστημα, αναγνωρίζοντας την αγωνία τόσο της ίδιας όσο και των ελαιοπαραγωγών της Μαγνησίας, ενώ, δεσμεύθηκε, να μεταφέρει αναλυτικά τις εξελίξεις στους αρμόδιους τοπικούς υπηρεσιακούς παράγοντες, όπως και ευθύς αμέσως έπραξε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει