Ζέττα Μακρή: «Η γυναίκα παράγων ανάπτυξης και όχι μόνο θύμα βίας»

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μακρή, συμμετείχε και τοποθετήθηκε στην διαδικτυακή εκδήλωση της γραμματείας οικογενειακής πολιτικής και ισότητας των φύλων της ΝΔ, με θέμα την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου.

Η βουλευτής, αφού τόνισε την σημασία της άμεσης και έμπρακτης δράσης της πολιτείας, για την εξάλειψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών, επεσήμανε, χαρακτηριστικά, την ανάγκη, πέραν των υφιστάμενων νομικών ρυθμίσεων, να επιδιωχθεί η ευαισθητοποίηση της ίδιας της κοινωνίας καθώς η πρόληψη κατά των φαινομένων βίας είναι αποτελεσματικότερη και, εξόχως, πιο σημαντική από την νομική και κοινωνική απαξία των πράξεων του δράστη. Παράλληλα, μέσω της πρόληψης και της εξάλειψης του φαινομένου, οι γυναίκες θα αποτελέσουν τον βασικό παράγοντα ανάπτυξης της οικογένειας και της κοινωνίας, συνολικά, και όχι μόνο θύμα βίας.

Παράλληλα, με αφορμή την διαδικτυακή αυτή συζήτηση, οι δύο βουλευτές Θεσσαλίας, που πήραν μέρος και τοποθετήθηκαν, τόσο η κ. Ζέττα Μ. Μακρή, από το Ν. Μαγνησίας όσο και η κ. Στέλλα Μπίζιου, από το Ν. Λάρισας, ανέλαβαν, από κοινού, την πρωτοβουλία να ενημερώσουν τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον εθνικό συντονιστή για την παράνομη διακίνηση προσώπων (trafficking) κ. Ηρακλή Μοσκώφ, όπως ακριβώς έπραξε, ήδη, η περιφέρεια Αττικής.

Η κ. Μακρή, μετά το πέρας της συζήτησης, δήλωσε, χαρακτηριστικά, πως η βία δεν έχει φύλο, ισχυρό ή αδύνατο, αλλά μόνο θύτη και θύμα, για αυτό και πρέπει να αντιμετωπίζεται χωρίς ταμπού, φόβο και προκαταλήψεις, δραστικά, έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει