Ζέττα Μάκρη: Να ανασταλεί η λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Διαβάστε την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, Ζέττα Μ. Μακρή, επανέρχεται, σήμερα, Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, με κοινοβουλευτική της αναφορά προς τους αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου, πλέον, να ανασταλεί η λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου COVID-19 καθώς θα πρέπει να προστατευθεί, μεταξύ άλλων και ο εμπορικός κόσμος, σεβόμενος την οδηγία «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ».

Η κ. Μακρή είχε καταθέσει κοινοβουλευτική αναφορά, την Παρασκευή 13 Μαρτίου, για τη λήψη περαιτέρω μέτρων στήριξης της επιχειρηματικότητας και επέκτασης των ήδη ανακοινωθέντων όχι μόνο στις περιοχές που, ήδη, έχουν εμφανισθεί κρούσματα κορωνοϊού αλλά και σε όλη την επικράτεια. Σήμερα, η κ. Μακρή, θεώρησε εύλογη την ανησυχία του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας και κατέθεσε εκ νέου κοινοβουλευτική αναφορά προκειμένου να ζητείται, εκτός των μέτρων στήριξης και της επέκτασής τους σε όλη την επικράτεια, η αναστολή λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αφού, δυστυχώς, οι επιχειρήσεις αυτές καλούνται να λειτουργήσουν σε μία αγορά που ουσιαστικά υπολειτουργεί.

Δεδομένου ότι, πρωτίστως, προέχει η δημόσια υγεία και, κατ’ επέκταση, των καταναλωτών και των εργαζομένων και, λαμβάνοντας υπόψη, την ευθύνη των επιχειρήσεων για την προστασία των εργαζομένων τους αλλά και την επιβίωση όλων, η ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος μπορεί να ανακουφίσει τη δοκιμαζόμενη επιχειρηματικότητα αλλά και την προστασία του κοινωνικού ιστού γενικότερα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει