Ζέττα Μακρή: «Ολοκληρώθηκε η διαδικασία χρηματοδότησης της στέγης του ΚΥ Ζαγοράς»

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης επικοινώνησε με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και Βουλευτή Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή για να την ενημερώσει ότι υπέγραψε, σήμερα, Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021, την τελική έγκριση της χρηματοδότησης του έργου: «Αναβάθμιση – Ανακαίνιση των κτιριακών Υποδομών του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς» συνολικού προϋπολογισμού 378.603 ευρώ από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υγείας (κωδικός έργου 2018ΣΕ09100027).

Με την ως άνω διοικητική πράξη ολοκληρώθηκε το σύνολο των διαδικασιών της έγκρισης της χρηματοδότησης, για την οποία η κ. Μακρή είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Υπουργό Επενδύσεων και Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη στις 18 Οκτωβρίου 2021 και με τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη στις 19 Οκτωβρίου 2021, ενώ στις 20 Οκτωβρίου 2021 είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Γιάννη Τσακίρη. Σημειώνεται ότι η κ. Μακρή είχε, επανειλημμένως, επικοινωνίες, συναντήσεις και στενή συνεργασία, τους τελευταίους δέκα μήνες, τόσο με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ Α.Ε. κ. Θ. Γιάνναρη, όσο και με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φ. Σερέτη προκειμένου να συντονισθούν και να συνεργασθούν, συστηματικά, οι υπηρεσίες τους και, χωρίς χάσιμο χρόνου, να προχωρήσουν στις πρόδρομες ενέργειες για την ικανοποίηση των απαραίτητων προϋποθέσεων έγκρισης της χρηματοδότησης του έργου.

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε, θερμά, τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, τον Υπουργό Επενδύσεων και Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη καθώς και τον Υφυπουργό Επενδύσεων και Ανάπτυξης κ. Γιάννη Τσακίρη για την κατανόηση της σκοπιμότητας της άμεσης χρηματοδότησης της αποκατάστασης του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς, της θετικής τους συνεισφοράς και των ταχύτατων ενεργειών τους προκειμένου να εκκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης και αποκατάστασης του συγκεκριμένου έργου. Δεν παρέλειψε, δε, να δηλώσει ότι αναμένει, πλέον, την ίδια ταχύτητα και από τις υπηρεσίες της 5ης ΥΠΕ και της ΚΤΥΠ Α.Ε. για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου προκειμένου να αποδοθεί και πάλι, το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας, μετά από χρόνια, προς χρήση, στους κατοίκους της περιοχής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει