Ζέττα Μακρή: «Ρυθμίσεις και για το πρόγευμα στα σχολεία»

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με εμπεριστατωμένη, λεπτομερέστατη και πολύ κατατοπιστική απάντηση της αρμόδιας Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφίας Ζαχαράκη ενημερώθηκε η πρόεδρος της επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, η οποία είχε υποβάλει κοινοβουλευτική αναφορά στις 17/07/2020, βασιζόμενη στην πρόταση της ΠΟΚΔΙΣ, για την παροχή πρωϊνού γεύματος στον σχολικό πληθυσμό.

Η υφυπουργός, – σε ό,τι αφορά την ευθύνη του υπουργείου της – ενημερώνει την βουλευτή ότι το πρόγραμμα «σχολικά γεύματα» υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Υγείας, ήδη, από το σχολικό έτος 2015 -2016.

Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο Παιδείας συστήνει τριμελείς επιτροπές παραλαβής και ορίζει τον συντονιστή, ενώ το πρόγραμμα απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών και μαθητριών των επιλεγμένων σχολείων, πάντα, με την σύμφωνη γνώμη των γονέων και των κηδεμόνων τους. Εννοείται ότι τα προϊόντα, που μπορούν να διατεθούν στις σχολικές μονάδες, προβλέπονται, ρητά, στην σχετική υπουργική απόφαση και αναφέρονται και στην πρόταση της πανελλήνιας ομοσπονδίας κυλικείων.

Καταλήγοντας, η κ. Ζαχαράκη τονίζει ότι: «από τα παραπάνω, προκύπτει ότι οι στόχοι του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» μπορούν να επιτευχθούν και με την παροχή προγεύματος στο σύνολο των μαθητών με προϊόντα, τα οποία περιγράφονται στην σχετική απόφαση Υ1γ/ Γ.Π/οικ. 81025/2013 Υ.Α. (ΦΕΚ 2135/ Β’/29-08-2013), η οποία καλύπτει το σύνολο των περιορισμών, που επιβάλλουν οι κανόνες υγιεινής, που διέπουν την λειτουργία των σχολικών κυλικείων».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει