Ζέττα Μακρή: «Στην Βουλή, οι προβληματισμοί των εμπόρων για το click and collect (click away)»

H πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, με κοινοβουλευτική της αναφορά, σήμερα, Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020, εξέτασε, με προσοχή, έγγραφα, που ανέφεραν τον έντονο προβληματισμό και την μεγάλη ανησυχία, επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, από όλη την Ελλάδα αλλά και από τον Νομό Μαγνησίας, για την πρόθεση του Υπουργείου Ανάπτυξης να εφαρμόσει το click away, επί το ορθότερο click and collect, στην αγορά.

Όπως, ειδικότερα, διαλαμβάνεται στο δελτίο τύπου – ανακοίνωση της ΟΕΒΕΜ του Νομού Μαγνησίας, οι έμποροι δεν παραγνωρίζουν την ανάγκη, στην ψηφιακή εποχή, να δημιουργηθούν ηλεκτρονικά καταστήματα και να εκπαιδευθούν – καταρτισθούν οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι. Αντιδρούν, γιατί θεωρούν ότι, εν μέσω πανδημίας και κατά την περίοδο του εγκλεισμού, οι έμποροι και οι επαγγελματίες είναι απροετοίμαστοι και, συνεπώς, θα περιθωριοποιηθούν, ενώ κλάδοι και καταστήματα, που διαθέτουν ηλεκτρονικά συστήματα και έχουν ομοειδή δραστηριότητα, θα ευνοηθούν, ιδιαίτερα.

Όταν εικάζεται ότι οι μικροί και μεσαίοι έμποροι, που θα πλήξει η εφαρμογή του click away, αποτελούν την συντριπτικότατη πλειοψηφία και η πολιτεία, εκτός από την επιβεβλημένη προστασία της δημόσιας υγείας, πρέπει να προστατεύσει και τον υγιή ανταγωνισμό, το υπουργείο θα πρέπει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ενισχύσει τον επιχειρηματικό κόσμο, να έρθει σε επαφή με τα συνδικαλιστικά όργανα και να συνεργασθούν, από κοινού, για την υλοποίηση εφικτών και εφαρμόσιμων λύσεων. Η αγωνία αυτή των επιτηδευματιών, που καλούνται, να επιταχύνουν την ψηφιακή τους οργάνωση σε συνθήκες πανδημίας και οικονομικού μαρασμού, που αυτή προκαλεί, θα πρέπει να αξιολογηθεί από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας και να βοηθήσει στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και την επιβίωσή τους, με σωστές, αποτελεσματικές πρωτοβουλίες, με την τήρηση αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων και την προστασία του υγιούς και θεμιτού ανταγωνισμού.

Με την κατάθεση της αναφοράς η κ. Μακρή θεωρεί ότι, ενώνοντας τις δυνάμεις της με τους επαγγελματίες, αναδεικνύει τα ζητήματα, που τους απασχολούν, και αισιοδοξεί για την θετική έκβασή τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει