Ζέττα Μακρή στο Marconi 96,1: Iκανοποιημένη για την τήρηση των δεσμεύσεων Σερέτη για την υγειονομική θωράκιση του ΚΥ Σκιάθου

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Προσπάθειες για την πλήρωση θέσεως οδηγού ασθενοφόρου στην Αλόννησο…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Τετάρτης η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής των περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ., Ζέττα Μακρή, δηλώνοντας ικανοποιημένη για την τήρηση των δεσμεύσεων του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φ. Σερέτη για την υγειονομική θωράκιση του ΚΥ Σκιάθου.

Όπως δήλωσε η κα Μακρή, επιπλέον γίνονται προσπάθειες για την πλήρωση θέσεως οδηγού ασθενοφόρου στην Αλόννησο, ενώ οι προσπάθειες του κ. Σερέτη θα ολοκληρωθούν με ανάληψη πρωτοβουλίας, σημαντικής και καθοριστικής, για την αντιμετώπιση περιστατικών πανδημίας, πρωτοβουλία που ο Διοικητής ΥΠΕ θα ανακοινώσει σύντομα, ενδεχομένως, και εντός της εβδομάδος.

 

Διαβάστε το επίσημο δελτίο Τύπου που ακολούθησε:

Σε συνέχεια της από 23 Μαΐου 2020 συνάντησης της προέδρου της ειδικής μόνιμης επιτροπής των περιφερειών και βουλευτή Μαγνησίας Ζέττας Μ. Μακρή με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φ. Σερέτη και, μετά, από συνεχείς, πιεστικές και έντονες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις της, θα υλοποιηθούν τα μέτρα στήριξης της υγειονομικής θωράκισης του Κέντρου Υγείας Σκιάθου.

Ειδικότερα, όσον αφορά στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, ιδίως εν μέσω της τουριστικής περιόδου, θα ολοκληρωθεί, άμεσα, η ανάπτυξη 4 κλινών COVID-19 και θα ξεκινήσει η λειτουργία τους, ενώ υφίσταται και θα συνεχισθεί η πλήρης κάλυψη του υπηρετούντος ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με μέσα ατομικής προστασίας.

Σε ό,τι αφορά τη στελέχωση του κέντρου υγείας, οι δεσμεύσεις είναι συγκεκριμένες και καθορισμένες χρονικά: μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για την πρόσληψη ενός επιμελητή ιατρού, ενώ, μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, το ΚΥ θα έχει στελεχωθεί με 2 νοσηλευτές. Τέλος, το Κέντρο Υγείας θα στελεχωθεί από έναν τεχνολόγο ραδιολογίας έως το τέλος του τρέχοντος μήνα, και, ταυτόχρονα, θα προκηρυχθούν μία θέση τεχνολόγου ραδιολογίας και μία θέση πληρώματος ασθενοφόρου, για δύο χρόνια.

Οι προσπάθειες και η στήριξη του κ. Σερέτη θα ολοκληρωθούν με ανάληψη πρωτοβουλίας, σημαντικής και καθοριστικής, για την αντιμετώπιση περιστατικών πανδημίας, πρωτοβουλία που ο Διοικητής ΥΠΕ θα ανακοινώσει σύντομα, ενδεχομένως, και εντός της εβδομάδος.

Ακόμη, γίνεται μία πολύ συντονισμένη προσπάθεια με τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Λάρισας κ. Κ. Σταμνά και για το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου, και ειδικότερα για την πλήρωση θέσεως οδηγού του ασθενοφόρου, που με συμβολή και της κ. Μακρή παραχωρήθηκε στο ΠΠΙ Αλοννήσου. Το ασθενοφόρο θα παραδοθεί στις 18 Ιουνίου στο νησί, όπως η βουλευτής έχει, ήδη, ανακοινώσει δημόσια.

Η κ. Μακρή δήλωσε ικανοποιημένη από την τήρηση των δεσμεύσεων του Διοικητή και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο κ. Ν. Φεγγερό και τα μέλη της ΔΗ.Μ.ΤΟ Σκιάθου για τη συνεργασία και την ενημέρωση. Δήλωσε, επίσης, ότι η προσπάθεια για τη βελτίωση των παρεχομένων υγειονομικών υπηρεσιών στα νησιά μας δε θα σταματήσει ποτέ αρκεί να υπάρχουν, όπως και σήμερα, στελέχη της διοίκησης που αντιλαμβάνονται, πλήρως, την αποστολή τους και συνεργάζονται.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει