Ζέττα Μακρή στον Γ. Κουμιώτη: “Δεν είμαστε ξεχωριστοί, είμαστε προσωρινοί… Και όσοι έχουμε κυβερνητικές θέσεις, πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί…”

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Είναι διαφορετικό πράγμα να σε αναγνωρίζουν και τελείως διαφορετικό να παραδέχονται και να σε εκτιμούν… Η δική μου η ευθύνη είναι να με αξιολογήσουν θετικά και οι συμπολίτες μου στις εκλογές…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Τρίτης η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, ερωτηθείσα εκτός των θεμάτων αρμοδιότητάς της και για τις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Όπως τόνισε η κα Μακρή: “Όλες τις δεσμεύσεις στο δικό μου χαρτοφυλάκιο τις έχουμε υλοποιήσει νομοθετικά, δεν έχουμε αφήσει κάποιο κενό και με καμάρι θέλω επίσης να πω ότι ανταποκριθήκαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε σε ότι πολιτικά είχαμε δεσμευτεί να κάνουμε και μάλιστα η δέσμευση ήταν από τα ίδια τα χείλη του πρωθυπουργού. Μακάρι η αξιολόγησή μου να είναι θετική. Η δική μου η ευθύνη, πέραν από το να με αξιολογήσει θετικά ο πρωθυπουργός, είναι να με αξιολογήσουν θετικά και οι συμπολίτες μου στις εκλογές που θα γίνουν…

Ποτέ δεν αντελήφθην ότι είμαστε ξεχωριστοί, είμαστε μία κατηγορία ανθρώπων που θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά, αυτό δεν μας κάνει αυτόματα καλύτερους… Ο κόσμος μπερδεύει την αναγνωρισιμότητα με την αξία. Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα να σε αναγνωρίζουν και τελειώς διαφορετικό πράγμα να σε παραδέχονται και να σε εκτιμούν. Θέλω να πιστεύω ότι έχω πολύ καλά εμπεδώσει ότι είμαστε προσωρινοί σε αυτή την δραστηριότητα και πρέπει να την κάνουμε όσο γίνεται καλύτερα. Και η ευθύνη μας είναι η συμπεριφορά μας πριν ασχοληθούμε με την πολιτική, να είναι ίδια και όταν ασχολούμαστε και κυρίως και πρωτίστως όταν έχουμε την τύχη και την τιμή, όπως έχω εγώ, να έχουμε κυβερνητικές θέσεις. Τότε πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί, έναντι του πρωθυπουργού που μας έχει κάνει την τιμή και μας έχει επιλέξει και έναντι του κόσμου που μας έδωσε την ευκαιρία να είμαστε στο κάδρο εκείνων που επέλεξε ο πρωθυπουργός.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει