Ζέττα Μακρή: Το ΥΠΑΙΘ υποστηρίζει ψυχολογικά τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων – Συνεργασία με Σταχτέα και ΚΕΣΥ

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, προχώρησε σε τηλεδιάσκεψη με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κ. Χ. Σταχτέα, και την Προϊσταμένη του Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης, κ. Ελ. Λαδοπούλου, με θέμα την ανάδειξη της ανάγκης στήριξης μαθητών, μαθητριών και των οικογενειών τους εν όψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων και τον σημαντικό ρόλο της συνδρομής των στελεχών εκπαίδευσης σε αυτήν την κρίσιμη διαδικασία.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση, από το Υπουργείο Παιδείας, της έναρξης λειτουργίας τηλεφωνικών γραμμών παροχής πληροφοριών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και Ψυχολογικής Υποστήριξης για υποψηφίους και τις οικογένειές τους, η Υφυπουργός Παιδείας έσπευσε να επικοινωνήσει με τους καθ’ ύλην αρμόδιους, στο Νομό Μαγνησίας, για την εξασφάλιση της ομαλής και απρόσκοπτης εξυπηρέτησης υποψηφίων, γονέων και κηδεμόνων.

Οι ανοικτές τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης θα εξυπηρετούν τους ενδιαφερόμενους σε όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στελεχώνονται από Συμβούλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού και εξειδικευμένους υπαλλήλους σε θέματα Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς και ειδικούς στην Ψυχική Υγεία, μέσω των κατά τόπους Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) και Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Η κ. Μακρή δήλωσε σχετικά «Στεκόμαστε δίπλα στους μαθητές και τις οικογένειές τους, οργανωμένα, συντονισμένα και υπεύθυνα. Ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες τους, παρέχουμε πλήρη ενημέρωση στις απορίες τους, συμβουλές και ουσιαστική ψυχολογική βοήθεια στη διαχείριση του άγχους τους.

Η παρουσία και η μέριμνα του Υπουργείου Παιδείας δεν εξαντλείται στην υπηρεσιακή διεκπεραίωση των καθηκόντων του.

Αποδεικνύουμε έγκαιρα και έμπρακτα την ευαισθητοποίησή μας σε κάθε θέμα, που αφορά τη σχολική κοινότητα, και ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις των καιρών αποτελεσματικά και σφαιρικά.

Βασική μας προτεραιότητα η κάλυψη των αναγκών μαθητών, εκπαιδευτικών και οικογενειών με σύγχρονα τεχνολογικά και ψηφιακά μέσα, παιδαγωγικές πρακτικές, αντιλήψεις και ενέργειες.

Ενθαρρύνω υποψήφιους, αλλά και γονείς, να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα της απευθείας επικοινωνίας με τα στελέχη εκπαίδευσης, όπως ορίζονται, και να δεχθούν την αμέριστη στήριξή μας και τις ειλικρινείς ευχές μας για καλή δύναμη και καλή επιτυχία στους στόχους τους».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν ώρες 8:00π.μ. έως 8:00μ.μ. στα τηλέφωνα που ακολουθούν:

Γραμμή για θέματα Πανελλαδικών Εξετάσεων – ΠΔΕ Θεσσαλίας 2410 539210
Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης – Κ.Ε.Σ.Υ. Καρδίτσας 2441079891 & 2441079892, Κ.Ε.Σ.Υ. Τρικάλων 2431046407 & 2431046409, Κ.Ε.Σ.Υ. Λάρισας 2410555222, Κ.Ε.Σ.Υ. Μαγνησίας 2421020818

Μπορεί επίσης να σας αρέσει