Δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και η τελευταία εργολαβία της λίμνης Κάρλας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Κώστας Αγοραστός: «Το μεγάλο έργο ανασύστασης της λίμνης Κάρλα μπαίνει στην τελική ευθεία»

Δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η τελευταία εργολαβία, που ολοκληρώνει τα έργα ανασύστασης της λίμνης Κάρλα. Το έργο με τίτλο «Κατασκευή Υπολειπόμενων Εργασιών Έργου Επαναδημιουργίας Λίμνης Κάρλας, Β΄ Φάση» είναι προϋπολογισμού 8.309.806,59 € και υλοποιείται από εθνικούς πόρους (ΣΑΕ 072/8).

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός: «Το μεγάλο έργο ανασύστασης της λίμνης Κάρλα μπαίνει στην τελική ευθεία. Με την εργολαβία αυτή και τις άλλες δύο που βρίσκονται σε εξέλιξη ολοκληρώνουμε ένα πολυσύνθετο έργο, το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στα Βαλκάνια, που μόνο θετικές επιπτώσεις θα έχει στην ευρύτερη περιοχή, στο μικροκλίμα, τη χλωρίδα και την πανίδα και στο περιβάλλον γενικότερα. Ένα σταματημένο έργο με αβέβαιο μέλλον και χρηματοδότηση, που ήρθε στην ευθύνη της Περιφέρειας Θεσσαλίας πριν από ενάμιση χρόνο, πλέον μπαίνει στην τελική του φάση. Αυτό σημαίνει σχέδιο, σκληρή δουλειά, αποτελεσματικότητα».

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Αντικείμενο της παρούσας εργολαβίας είναι, η κατασκευή των υπολειπόμενων εργασιών που δεν έχουν υλοποιηθεί από τις εργολαβίες «Ταμιευτήρας Κάρλας και συναφή έργα» και «Κατασκευή των Υπολειπόμενων Εργασιών ΄Εργου Επαναδημιουργίας Λίμνης Κάρλας, Α’ Φάση» καθώς και άλλα συμπληρωματικά νέα έργα που κρίνονται αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία του όλου έργου και ειδικότερα :
– Η επέκταση του συλλεκτήρα Σ3 από τη Χ.Θ. 15+950 έως τη συμβολή του με το χείμαρρο ΄Αμυρο στη Χ.Θ. 19+085
– Η κατασκευή των υπολειπόμενων τεχνικών έργων που δεν είχαν υλοποιηθεί από την εργολαβία «Κατασκευή των Υπολειπόμενων Εργασιών ΄Εργου Επαναδημιουργίας Λίμνης Κάρλας, Α΄ Φάση» για την αποστράγγιση των κλειστών λεκανών αριστερά (ανατολικά) του συλλεκτήρα Σ3
– Η ολοκλήρωση των έργων συμβολών του συλλεκτήρα Σ3 με τα ρέματα
– Η αποκατάσταση επαρχιακής οδού στην περιοχή Καστρίου – Πλασιάς και κατασκευή οδού πρόσβασης στη γέφυρα Γ3.4 του συλλεκτήρα Σ3
– Η προστασία των γεφυρών Γ3.1, Γ3.2, Γ3.3 και Γ3.4 του συλλεκτήρα Σ3
– Η κατασκευή δρόμου και ράμπας στην περιοχή της εκβολής του συλλεκτήρα Σ3
– Η κατασκευή επενδεδυμένης διατομής στο συλλεκτήρα Σ6 από τη Χ.Θ. 0+232 έως τη Χ.Θ 0+408
– Η κατασκευή έργων για την αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής οικισμού Σωτηρίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει