Τί θα γράψει η ιστορία...

To e-Volos.gr έκανε την εμφάνισή του στο διαδίκτυο τον Ιούνιο του 2011, ως το πρώτο διαδικτυακό Μέσο Ενημέρωσης στη Μαγνησία και από τα πρώτα στην Ελλάδα, με 24ωρη ειδησεογραφική ροή ποικίλης ύλης.

Υπό την διεύθυνση του Αντώνη Κουμιώτη εμελλε να πρωτοστατήσει και με το παραγώμενο ρεπορτάζ του να τροφοδότησει τον πανελλαδικής εμβέλειας έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, με οπτικοακουστικό υλικό όλων των μεγάλων γεγονότων των πρώιμων εκείνων ημερών, σε κοινωνικό, πολιτικό αλλά και αθλητικό επίπεδο, αφού τα κεντρικά δελτία όλων των τηλεοπτικών δικτύων της χώρας έκαναν χρήση των αποκλειστικών πλάνων του e-Volos.gr, είτε των γεγονότων που ακολούθησαν την κυβερνητική αποκαθήλωση του Ολυμπιακού Βόλου, είτε αργότερα τα γεγονότα πριν και μετά την ψήφιση των πρώτων μνημονίων.

Στο πλευρό του εργατικού κινήματος αλλά και των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και των καινοτόμων ιδέων, στο πλευρό των τοπικών φορέων και όλων των σωματείων, το e-Volos.gr έχει καταγραφεί στη συνείδηση των πολιτών της Μαγνησίας ως η πλέον αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης, μακρυά από την στρατευμένη δημοσιογράφια και ακόμα πιο μακρυά από την εξυπηρέτηση κομματικών και κατ’ επέκταση επιχειρηματικών συμφέροντων.

Και δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα, αφού το e-Volos.gr αποτελεί την διαδικτυακή έκφραση του “Radio Marconi 96,1 F.M”, το οποίο ξεκίνησε την πορεία του στα ερτζιανά το 1993 ως ραδιόφωνο “Θεσσαλία”, μέλος της τότε εταιρείας του αλευροβιομήχανου Κωνσταντίνου Λούλη “Γραφή Α.Ε.” και αποτέλεσε την ραδιοφωνική εκδοχή της καθημερινής εφημερίδας του Νομού Μαγνησίας “Θεσσαλία”.

Τρία χρόνια αργότερα και πιο συγκεκριμένα στις 8 Αυγούστου του 1996, πέρασε στα χέρια του δημοσιογράφου Γιώργου Κουμιώτη και έκτοτε ταυτίστηκε με την προσωπικότητα, το ήθος αλλά και το ύφος του δημοσιογράφου.

Εν αρχή λειτούργησε με τον διακριτικό τίτλο “96,1 F.M.” υπό την εταιρεία “Δορυφόρος Ε.Π.Ε.”, στην πορεία όμως, όταν σε αυτή προστέθηκε και η εβδομαδιαία εφημερίδα “Εμπρός”, μετονομάστηκε σε ραδιόφωνο “Εμπρός 96,1 F.M.”.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 κι ενώ η εφημερίδα “Εμπρός” άλλαξε ιδιοκτησιακά χέρια, η εταιρεία μετονομάστηκε σε “Δορυφόρος Μονοπρόσωπος Ε.Π.Ε.” και το ραδιόφωνο πήρε την, τιμητική για τον άνθρωπο που ανακάλυψε τα ερτζιανά κύματα, ονομασία που κατέχει μέχρι και σήμερα, δηλαδή “Radio Marconi 96,1 F.M.”.

CONTACT US

Phone:

+30 24210 88888

+30 24210 91961

 

Email: [email protected]

ADDRESS

Βόλος, Ελλάδα, Λαρίσης 172,
383 34 Ν. Ιωνία, Μαγνησία

SEND US A MESSAGE