Ειδικό Σήμα Πιστοποίησης Καταλληλότητας Λειτουργίας για τις παιδικές χαρές Λεχωνίων & Αγχιάλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Παρελήφθη από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το Ειδικό Σήμα Πιστοποίησης Καταλληλότητας Λειτουργίας Παιδικής Χαράς που προορίζεται για τις δύο νέες παιδικές χαρές που ολοκληρώθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του υπ’αριθμ. 28492/18.5.2009 (ΦΕΚ 931 Β) και του 27934/25.7.2014 (ΦΕΚ2029 Β) πρωτ. Αποφάσεων. Πρόκειται για τις παιδικές χαρές στις περιοχές Άνω Λεχωνίων μπροστά από το πρώην Δημαρχιακό Μέγαρο και Νέας Αγχιάλου επίσης σε χώρο μπροστά από το πρώην Δημαρχιακό Μέγαρο.

Πιο συγκεκριμένα οι δύο νέες παιδικές χαρές πιστοποιήθηκαν από την ΕΒΕΤΑΜ ότι λειτουργούν σύμφωνα με τα Ευρωπαικά Πρότυπα Ασφαλείας ΕΛΟΤ ΕΝ 1176-1(08), ΕΛΟΤ ΕΝ 1176-2(08), ΕΛΟΤ ΕΝ 1176-3(Ο8), ΕΛΟΤ ΕΝ 1176-6(08). Η τοποθέτηση των οργάνων έγινε από πιστοποιημένη εταιρία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου ΕΝ 1176: 2008 ενώ τις εργασίες ολοκλήρωσης των παιδικών χαρών παρακολούθησε από κοντά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θανάσης Σταυρίδης, ο οποίος ανέλαβε προσωπικά την προώθηση και ολοκλήρωσή τους.

Η Δημοτική Αρχή πιστή στην δέσμευση της για μία τουλάχιστον σύγχρονη και κυρίως ασφαλή παιδική χαρά σε κάθε συνοικία και κάθε τοπικό διαμέρισμα έχει ήδη παραδώσει στους δημότες τρεις νέες, ασφαλείς και πιστοποιημένες παιδικές χαρές (Χιλιαδού-είναι η πρώτη πιστοποιημένη παιδική χαρά από το Υπουργείο Εσωτερικών σε ολόκληρη την Περιφέρεια Θεσσαλίαςκαι δόθηκε προς χρήση στους πολίτες τον Ιούλιο του 2015, Άνω Λεχώνια, Νέα Αγχίαλος και Πορταριά) ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα ακολουθούν εργασίες αποξήλωσης και ανακατασκευής των παιδικών χαρών σε Σέσκλο, Κατηχώρι και Αγριά.

Παράλληλα στο πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής σε ότι αφορά στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου και Νέας Ιωνίας είναι η έναρξη των εργασιών το αμέσως επόμενο διάστημα στις παιδικές χαρές στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως, στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, στο Ελικοδρόμιο και στην παιδική χαρά στην διασταύρωση των οδών Ρήγα Φεραίου με Σπυρίδη ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες συνοικίες. Συγχρόνως θα γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες για την πιστοποίηση τεσσάρων ήδη υπαρχουσών παιδικών χαρών στη Νέα Ιωνία.

Οι νέες παιδικές χαρές είναι περιφραγμένες με μεταλλικό κάγκελο ασφαλείας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τα πιστοποιημένα πια παιχνίδια της είναι τοποθετημένα πάνω σε πιστοποιημένο ποταμίσιο βότσαλο απολύτως εναρμονισμένο στα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα και απόλυτα ασφαλή για τους λιλιπούτειους επισκέπτες της.

Από την πλευρά του ο κ. Σταυρίδης δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος και τόνισε πως η κατασκευή και ολοκλήρωση των νέων παιδικών χαρών είναι μια έμπρακτη απόδειξη της υλοποίησης των δεσμεύσεων της δημοτικής αρχής καθώς οι υπάρχουσες παιδικές χαρές ήταν αδύνατον να συνεχίσουν να λειτουργούν σύμφωνα με τους όρους που έθετε η ΥΑ 28492/18.5.14.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει