Η Porsche 911 ανέβηκε σε υψόμετρο 6.734μ. θέτοντας νέο ρεκόρ


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ένα ακόμα ρεκόρ πρόσθεσε στη συλλογή της η Porsche, καθώς κατάφερε με την ειδικά τροποποιημένη 911 Carrera 4S να πάει ψηλότερα από κάθε άλλο όχημα. Πίσω από το τιμόνι ήταν ο ειδικός των ρεκόρ και αγώνων, Romain Duma.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H εντυπωσιακά φτιαγμένη off-road 911 έφτασε στα 6.734μ. και πιο συγκεκριμένα στην κορυφογραμμή του Όχος ντελ Σαλάδο στη Χιλή. Ένα σημείο στο οποίο υπάρχει το ψηλότερο ηφαίστειο στον κόσμο.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η Porsche αυτή, κατάφερε να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ που είχαν σημειώσει δύο Mercedes-Benz Unimogs, κατά 40 μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 911 που κατέγραψε το ρεκόρ και ο οδηγός της έπρεπε να αντιμετωπίσουν αέρα με έλλειψη οξυγόνου (κατά το ήμισυ πυκνότερος από αυτόν στο επίπεδο της θάλασσας), και θερμοκρασίες περίπου 20 βαθμούς κάτω του μηδενός. Η ομάδα περιλάμβανε δύο γιατρούς που ήλεγχαν την υγεία όλων, ενώ υπήρχαν δύο αυτοκίνητα στο ταξίδι, που ονομάζονταν Doris και Edith.

Ο Duma έφτασε στο ρεκόρ υψομέτρου με το Edith, το ελαφρύτερο και πιο ευέλικτο από τα δύο. Και τα δύο αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης λειτουργούσαν με συνθετικά καύσιμα eFuels, που δημιουργήθηκαν από την εταιρεία HIF στη Χιλή (το καύσιμο παρασκευάζεται από νερό και διοξείδιο του άνθρακα με ανανεώσιμη ενέργεια).

Το αυτοκίνητο έτρεχε με τον βασικό κινητήρα του, έναν οριζόντια τοποθετημένο εξακύλινδρο 3,0 λίτρων που αποδίδει 443 ίππους με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων επτά σχέσεων.

Οι τροποποιήσεις του περιλάμβαναν καθίσματα από ανθρακονήματα, αυξημένη απόσταση από το έδαφος, ειδικά ελαστικά,  προστασία κάτω από το αμάξωμα και σύστημα steer-by-wire για το τιμόνι. Το αυτοκίνητο έφτασε στην κορυφή στις 2 Δεκεμβρίου στις 3:58 μ.μ. τοπική ώρα και σημείωσε πλέον ρεκόρ, ως το υψηλότερο σημείο που έχει οδηγηθεί ποτέ αυτοκίνητο.Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει