Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική διακλαδική άσκηση «Χρυσόμαλλο Δέρας 2023»


Ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:00, στο Πεδίο  Ασκήσεων – Βολής (ΠΑ-ΠΒ) «ΑΣΚΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ», η πολυεθνική διακλαδική άσκηση «ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ-23/GOLDEN FLEECE– 23».
Στην άσκηση την οποία διοργάνωσε το Γ’ΣΣ (2η Μεραρχία – 32 Ταξιαρχία), συμμετείχε προσωπικό και μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών Ελλάδας, Κύπρου, Αλβανίας, Ρουμανίας και Δημοκρατίας της  Βόρειας Μακεδονίας ενώ ως παρατηρητές παρευρέθηκαν αντιπρόσωποι από την  Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία, τη Γεωργία και την Ιταλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκοπός της Άσκησης ήταν η αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας και η  ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των συμμετεχόντων χωρών, η επαύξηση της  διαλειτουργικότητας, καθώς και η βελτίωση της εκπαίδευσης και των επιχειρησιακών  δυνατοτήτων τους σε ταχέως μεταβαλλόμενες καταστάσεις, που παρουσιάζονται στο  πεδίο της μάχης κατά τη διεξαγωγή επιχειρήσεων υποστήριξης και επιβολής της ειρήνης.

Την άσκηση παρακολούθησαν ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο ΑΓΕΣ της Αλβανίας και οι Αντιστράτηγοι Διοικητές 1ης Στρατιάς, Ιωάννης Τσιόπλος, ΔΕΠ, Δημήτριος Χούπης και Γ’ΣΣ, Πάρις Καπραβέλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: kranosgr.comZougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει