Άστραψε και βόντηξε ο Σούρλας: Υπήρξε συνεννόηση ΔΗΜΤΕ – Κεντρικής Διοίκησης για Μιτζικό (Ηχητικό)

“Η παράταξη αποφάσισε να στηρίξει το ψηφοδέλτιο Μιτζικού”

Μιλώντας σε ιδιαίτερα αυστηρό ύφος, ο Γ.Γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργος Σούρλας, σε συνέντευξή του νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης στο “Radio Marconi 96,1 F.M.” και στην προεκλογική εκπομπή “Φαύλος κύκλος” του Αντώνη Κουμιώτη, ξεκαθάρισε το τι ακριβώς συνέβη με την στήριξη της παράταξης της Ν.Δ. στον Δήμο Βόλου, ως προς τις επικείμενες εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης.

“Όταν είσαι σε έναν οργανισμό, σε ένα σωματείο, σε ένα συλλογικό όργανο, έχεις υποχρέωση και καθήκον να λες ελεύθερα την γνώμη σου, αφού αποδέχεσαι όμως τις αρχές, το καταστατικό, έχεις και υποχρέωση να πειθαρχείς στις αποφάσεις της πλειοψηφίας. Αν δεν σου αρέσει αυτό, φεύγεις. Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω πώς μπορείς να είσαι απέναντι με τις αποφάσεις ενός οργάνου που συμμετέχεις, ενός κομματικού οργανισμού και ταυτόχρονα να είσαι και μέλος. Αυτό είναι σχιζοφρενικό. Εγώ έχω συγκρουστεί με αρχηγούς, με πρωθυπουργούς, ως προς τις θέσεις, αλλά όταν ο αρχηγός μου έπαιρνε αποφάσεις ή τα όργανα τα κεντρικά, ποτέ σε μια πορεία 33 περίπου χρόνια τώρα δεν βρέθηκα απέναντι. Και το λέω αυτό, γιατί πρέπει να συμβαίνει σε κάθε περίπτωση. Μας λείπει η λειτουργία με κανόνες, η υπευθυνότητα, η συνέπεια”.

“Είναι γεγονός ότι υπήρξε ένα μπέρδεμα”, παραδέχτηκε ο κ. Σούρλας και εξήγησε: “Και γι’ αυτό δεν μετείχα τελευταίως που έγινε μια συνάντηση. Όμως η παράταξη, όπως εκφράζεται μέσα από την τοπική οργάνωση της Ν.Δ., την λεγόμενη ΔΗΜΤΕ του Βόλου, αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει το ψηφοδέλτιου του κ. Μιτζικού. Και αυτό δεν έγινε έτσι, επειδή της κατέβηκε στο κεφάλι, είχε συνεννόηση με την κεντρική διοίκηση”.

Συνεχίζονται και στέλνοντας μηνύματα προς διάφορους αποδέκτες, ο κ. Σούρλας τόνισε: “Δεν μπορεί να παίζω το προσωπικό μου παιχνίδι, ούτε θα υπαγορευτεί η στάση μου και η συμπεριφορά, ανάλογα με τα προγνωστικά που υπάρχουν και το ενδεχόμενο ποιός θα κυριαρχήσει… Εδώ δεν θα το κάνουμε ιπποδρόμιο. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Εγώ είμαι σε ένα κόμμα, το πιστεύω, το υπηρετώ, διαφωνώ σε πολλά πράγματα, αγωνίζομαι, στεναχωριέμαι, πονάω για ορισμένες καταστάσεις, αλλά αυτή είναι η επιλογή μου. Και δεν μπορεί να γίνεται βάσει εκτιμήσεων. Και κανείς δεν μπορεί να κάνει εκτιμήσεις σε τελευταία ανάλυση. Μην θεωρούμε δεδομένο ότι ο Α’ είναι κυρίαρχος και άλλος είναι παραπάνω. Θα δούμε τελικά τί θα γίνει…”.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό:


Μπορεί επίσης να σας αρέσει