«Ένα τσιγάρο δρόμος»

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2023, 13:04

«Ένα τσιγάρο δρόμος»

Μέχρι και πριν από λίγα εικοσιτετράωρα ο Ταξίαρχος Σπύρος Δόσχορης ήταν ο επικεφαλής ανώτερος αξιωματικός της Άμεσης Δράσης. Στις 26 Ιανουαρίου και μετά από τις κρίσεις αξιωματικών στην ΕΛ.ΑΣ., ο Ταξίαρχος αποστρατεύθηκε.

Ω του θαύματος και ενώ συνεδρίαζε το Συμβούλιο κρίσεων των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο εν λόγω Ταξίαρχος μετά του δικηγόρου του εμφανιζόταν και κατέθετε επισήμως στοιχεία και φωτογραφικό υλικό που αφορούσαν τον προ καιρού έλεγχο σε ομάδα νεαρών από άνδρες της ΔΙΑΣ κατά τον οποία εντοπίστηκε ποσότητα κάνναβης. Ένας εκ των νεαρών ήταν και ο γιός του Τάκη Θεοδωρικάκου, Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Κατά τον Ταξίαρχο και κάποιους φίλους –συναδέλφους του, αμέσως επενέβη η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. που ζήτησε να «θαφτεί το θέμα». Αυτά συνέβησαν στις 21  Νοεμβρίου του 2021.

Δηλαδή ο Ταξίαρχος Σπυρίδων Δόσχορης ανέμενε από τότε και μέχρι την 26 Ιανουαρίου 2023 και αποκάλυψε την ιστορία αυτή ενώ την γνώριζε εξ αρχής την στιγμή που ήταν πια σίγουρος πως το Συμβούλιο κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ. θα του έπαιρνε οριστικά το κεφάλι αποστρατεύοντας τον.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Σπυρίδων Δόσχορης την τελευταία περίοδο προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να πείσει την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. πώς θα πρέπει να αλλάξουν τα όρια συνταξιοδότησης ώστε να παραμείνει στο Σώμα. Παρά ταύτα ποτέ δεν υπεγράφη το επίμαχο διάταγμα όπως αναφέρει και σε δημοσίευμα της η «Καθημερινή» της Τρίτης 30 Ιανουαρίου.

Κατόπιν όλων τούτων ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αφού προανήγγειλε τις προθέσεις του το βράδυ της Τρίτης σε τηλεοπτικό σταθμό, επισκέφθηκε την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου όπου κατέθεσε μήνυση κατά του πρώην υφισταμένου του και νυν απόστρατου ολίγων ημερών.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος κατέθεσε επίσης στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι 4 άνδρες της ΔΙΑΣ και ένας αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που διενέργησαν τον έλεγχο στην ομάδα των νεαρών εκείνο το βράδυ της 21ης Νοεμβρίου του 2021, ανέφεραν πώς κατά τον έλεγχο δεν εντοπίστηκε τίποτε το μεμπτό.

 

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι φανερό πως ενεπλάκη σε μία δικαστική διαμάχη με πρώην υφιστάμενό του και νυν απόστρατο, με ότι αυτό συνεπάγεται ως φθορά. Ωστόσο επειδή και οι τοίχοι έχουν αυτιά στην ΓΑΔΑ,  καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πώς ο Ταξίαρχος Σπύρος Δόσχορης ανήκε και προφανώς ανήκει ακόμη σε συγκεκριμένη ομάδα αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που διατηρούν πολύ καλή σχέση με κύκλους της Αστυνομίας που δεν διάκεινται ευμενώς (θετικά) προς τον νυν Υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Πρόκειται για τον ίδιο κύκλο αξιωματικών που δεν είχαν χαρεί ιδιαίτερα όταν το 2019 ανελάμβανε Υπουργός ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Θυμίζουμε πώς όταν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αποχωρούσε από το Υπουργείο του είχε επισκεφθεί τον Άρειο Πάγο όπου κατέθεσε μία μακρά λίστα με ονόματα επίορκων αξιωματικών που σχετίζονται με την Greek Mafia.  Προφανώς αυτή η υπόθεση παραπέμπει στον στίχος του Σαίξπηρ στον Άμλετ περί του «Βασιλείου της Δανιμαρκίας». Προφανώς θα έχουμε συνέχεια με αυτήν την ιστορία…


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2023, 14:00

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει