«Έφυγε» ο άρχοντας του κάμπου, ο κλινικάρχης Γιώργος Ιωάννου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17.00

Από τον Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Ριζομύλου η κηδεία του, στις 14.00

Πλήρης ημερών, σε ηλικία 88 ετών, έφυγε από την ζωή, στις 8.15 το απόγευμα της Κυριακής, στην ιδιωτική κλινική της οικογένειάς του ΑΚΕΣΩ, όπου νοσηλεύονταν τα τελευταία χρόνια, ο κλινικάρχης και ένας από τους μεγαλύτερους γαιοκτήμονες του θεσσαλικού κάμπου, Γιώργος Ιωάννου.

Γεννηθείς το 1926 στο Ριζόμυλο Μαγνησίας και σπουδάζοντας ιατρική στο Μιλάνο της Ιταλίας, ο Γιώργος Ιωάννου έμελλε να ταυτιστεί με την προσφορά στον συνάνθρωπο και από το 1963, στην ιδιωτική κλινική που διατηρούσε στο κέντρο του Βόλου στην συμβολή των οδών Καρτάλη και Γαλλίας, να νοσηλευτούν πάνω από 40.000 ασθενείς, αρκετοί ακόμα και αν δεν είχαν χρήματα για την πληρωμή των νοσηλίων τους.

Πέραν όμως από την αγάπη του για την ιατρική, ο Γιώργος Ιωάννου ξεχώρισε και ως ένας από τους μεγαλύτερους γαιοκτήμονες στον Θεσσαλικό κάμπο, από την καλλιέργεια της γης του οποίου συντηρήθηκαν εκατοντάδες οικογένειες.

“Ο Γιώργος βέβαια όσο και αν μεγάλωνε οικονομικά, ποτέ δεν ξεχνούσε από πού ξεκίνησε, γι’ αυτό και πολλοί από τους σημερινούς επιστήμονες τους Βόλου, έχουν σπουδάσει στο εξωτερικό με δικές τους δαπάνες, γεγονός ωστόσο που ο ίδιος απέφευγε να παραδεχτεί, πόσο μάλλον να προβάλλει”, σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρώτος του ξάδερφος, δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης του “Radio Marconi 96,1 F.M.”, Γιώργος Κουμιώτης.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι ο Γιώργος Ιωάννου υπήρξε και ένας από τους κύριους μετόχους και βασικούς χρηματοδότες, του πρώτου ιδιωτικού ραδιοφωνικού σταθμού στον Βόλο, του 98,6 F.M.

Σε ότι αφορά μάλιστα την γενέτειρά του, τον Ριζόμυλο, ο Γιώργος Ιωάννου ήταν εκ των ιδρυτών, τόσο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ριζομύλου, όσο και του Αστέρα Ριζομύλου, ενώ για πολλά χρόνια υπήρξε γιατρός της Νίκης Βόλου.

unnamed23.jpg

O Γιώργος Ιωάννου, ως γιατρός, του τμήματος μπάσκετ του Γ.Σ.Β. Η ΝΙΚΗ το 1970, μεταξύ των καλαθοσφαιριστών Σπύρου Τσόχα, Λεωνίδα Θεοφίλου, Γιώργου Κατσαλή, Παναγιώτη Ντάγκρα, Στέλιου Τζαφλέρη, Σταύρου Βαφειάδη, Λευτέρη Κρατίδη κ.α.

Κατά την διάρκεια της γεμάτης ζωή του, ο Γιώργος Ιωάννου απέκτησε 3 παιδιά, από τον πρώτο του γάμο και μεγάλωσε άλλα δύο, από τον δεύτερό του, με την Δέσποινα Καραστάθη, με την οποία έζησε, αποκτώντας 7 εγγόνια, μέχρι το τέλος της ζωής του.

Τον Γιώργο Ιωάννου αποχαιρέτησαν φίλοι, γνωστοί και συγγενείς, το μεσημέρι της Δευτέρας, από τον Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου στο Ριζόμυλο.

Η Συντακτική Ομάδα του e-Volos.gr και οι συντελεστές του Radio Marconi 96,1 F.M., εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει