Αίτημα για την εισαγωγή θέματος στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού για τα «Καταδυτικά Πάρκα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η δημιουργία καταδυτικών πάρκων σε περιοχές του Παγασητικού κόλπου (Νότιου και Δυτικού), αποτελεί ένα θέμα το οποίο έχει αρχίσει να εγείρει προβληματισμούς και αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία.

Ο σύλλογος των αλιέων Δ. Αλμυρού με απόφαση γενικής συνέλευσης από 8/3 την οποία επαναεπιβεβαίωσε σε σύσκεψη στις 22/3 δηλώνει επιφυλακτικός και αντίθετος. Σύλλογοι της Σούρπης σε κοινό τους δελτίο τύπου στις 22/3 εκφράζουν την αντίθεση τους στην μεθόδευση του θέματος και καλούν σε εγρήγορση τους δημότες . Η Κίνηση Νέων Αμαλιάπολης με δελτίο τύπου στις 23/3 τοποθετείται επιφυλακτικά έως αρνητικά ως προς την μεθόδευση και την υλοποίηση του επιχειρησιακού εγχειρήματος. Τα τοπικά συμβούλια των εμπλεκόμενων κοινοτήτων (Αμαλιάπολης, Σούρπης, Πτελεού, Αχιλλείου και Πλατάνου ) δεν έχουν συζητήσει το θέμα.

Η ύπαρξη ενός αντιφατικού νομικού πλαισίου (νόμος 3409/2005 και η τροποποίηση του από 24/09/2014), που από τη μια θίγει τα συμφέροντα των αλιέων και την δημόσια περιουσία και από την άλλη καθιστά σχεδόν αδύνατη την δημιουργία καταδυτικών πάρκων, οι προμελέτες της εταιρείας «Ατλαντίς», η μη διενέργεια σοβαρής διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία και η δημιουργία τετελεσμένων, αποτελούν το έδαφος για την ανάπτυξη του προβληματισμού και των αντιδράσεων.

Με βάση την κατάσταση που διαμορφώνεται, θεωρούμε αναγκαίο, το ζήτημα των «καταδυτικών πάρκων» να τεθεί ως θέμα στη συνεδρίαση του επόμενου Δημοτικού συμβουλίου, όπου εξετάζοντας όλα τα δεδομένα και τη θέληση της τοπικής κοινωνίας να λάβουμε αποφάσεις που να ανταποκρίνονται στα πραγματικά δεδομένα.

Η ανάγκη περαιτέρω ουσιαστικής συζήτησης επί του θέματος προκύπτει και από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο θέμα ήρθε ως κατεπείγον σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 18/2, με εισήγηση που μοιράστηκε την ίδια μέρα και, όπως τώρα αποδεικνύεται σοβαρά ελλιπής, με αποτέλεσμα οι δημοτικοί σύμβουλοι να μην είναι επαρκώς ενήμεροι επί του θέματος.

Καλούμε τον κ. πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον κ. Δήμαρχο να εντάξουν στα θέματα επόμενου δημοτικού συμβουλίου το συγκεκριμένο ζήτημα στο οποίο πρέπει να έχουν δικαίωμα παρέμβασης όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και τα συλλογικά όργανα της τοπικής κοινωνίας .

«Ενωτική Δημοτική Κίνηση»

ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ : 7223/27-3-2015

ΥΣΤ: Η «Ενωτική Δημοτική Κίνηση», ως Δημοτική Παράταξη είμαστε θετικοί στην αναπτυξιακή πρωτοβουλία με απαραίτητες προϋποθέσεις, την αλλαγή του νομικού πλαισίου, την περιφρούρηση των συμφερόντων των επαγγελματιών και επαγγελμάτων της περιοχής, την αξιοποίηση της δημόσιας περιούσιας προς όφελος της κοινωνίας, την προστασία του περιβάλλοντος και τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας στην τελική πρόταση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει