Αιχμή του δόρατος για τη Μαγνησία ο τουρισμός

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φορείς του τουρισμού στη Μαγνησία ανέπτυξαν σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της πόλης, παρουσία του Γ.Γ. του ΕΟΤ Γ. Κολέτσου.

Μεταξύ άλλων τονίστηκε από τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κ. Λεβέντη το γεγονός ότι ο ΕΟΤ θα πρέπει να προχωρήσει στην πιστοποίηση των τουριστικών προορισμών, δηλαδή των δήμων, να γίνει προβολή άμεσα των τουριστικών προορισμών της Θεσσαλίας, καθώς η Θεσσαλία ολόκληρη δεν μπορεί ν’ αποτελεί brand name και κυρίως να υπάρξει νομοθετικό πλαίσιο γύρω από τα θέματα τουρισμού.

Προηγουμένως ο κ. Κολέτσος είχε συνάντηση με το δήμαρχο Βόλου Π. Σκοτινιώτη, ο οποίος του κατέθεσε υπόμνημα με τις προτεραιότητες που θέτει ο δήμος για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή.

Στόχος είπε είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και φυσικά να γίνει ο Βόλος τουριστικός προορισμός όχι μόνο στις παραδοσιακές αγορές αλλά και σε νέες όπως αυτές του Ισραήλ και της Ρωσίας, Σύμφωνα με τον κ. Σκοτινιώτη ο κ. Κολέτσος μετέφερε την διάθεση του ΕΟΤ «να συνεργαστεί, να μεταφέρει τεχνογνωσία, να στηρίξει συγκεκριμένες δράσεις της περιοχής μας, όπως θα τις επεξεργαστούμε και θα τις προτείνουμε και θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει συνέχεια, είμαι βέβαιος γι’ αυτό και θα είναι σ’ όφελος της περιοχής και της τουριστικής ανάκαμψης».

Από την πλευρά του ο κ. Κολέτσος ανέφερε ότι ο οργανισμός μέσω των 19 γραφείων του σε όλο τον κόσμο θα στηρίξει την προβολή της Μαγνησίας όπως και όλης της χώρας. Κυρίως μέσα συνδιαφήμισης και με στοχευμένες δράσεις ανά αγορά και προϊόν.

Τέλος ανέφερε ότι η φετινή αύξηση του τουρισμού στη χώρα μας εξηγείται λόγω της δουλειάς που έγινε το προηγούμενο διάστημα, αν και με πετσοκομμένο προϋπολογισμό κατά 40%. Ειδικότερα, η αύξηση από την Αγγλία κυμαίνεται γύρω στο 10%, τη Γερμανία στο 11%, τη Ρωσία 50% και το Ισραήλ 45%.

«Το ελληνικό τουριστικό προϊόν έγινε πολύ πιο ανταγωνιστικό, οι τιμές είναι πολύ καλές και αυτή την στιγμή έχουμε πάνω από 20% αύξηση σε ορισμένες περιοχές» τόνισε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει