Ανακοίνωση Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Ν. Πηλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Κατατίθεται από την συγκυβέρνηση το νομοσχέδιο για την φορολόγηση των αγροτεμαχίων που θα πλήξει με ένα ακόμη μόνιμο χαράτσι το συνεχώς μειωμένο αγροτικό και κτηνοτροφικό εισόδημα.

Σε συνάρτηση με την νέα Κ.Α.Π η οποία μειώνει δραματικά τις επιδοτήσεις ειδικά στους μικρούς και μεσαίους αγρότες ,την άγρια φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με 13% από 1/1/2014 και την τήρηση λογιστικών βιβλίων ,τις εξευτελιστικές τιμές ,τα απλήρωτα αγροτικά προϊόντα από τους εμπόρους ,την συνεχή αύξηση του κόστους παραγωγής προς όφελος των μεγάλων εταιρειών παραγωγής και προμήθειας εφοδίων ,θα οδηγήσει χιλιάδες μικρομεσαίους κτηνοτρόφους στο ξεκλήρισμα.

Ο στόχος όλων των παραπάνω αντιαγροτικών πολιτικών της Ε.Ε και της Ελληνικής Κυβέρνησης είναι συγκέντρωση τόσο της γης όσο και της παραγωγής ,στα χέρια μεγαλοαγροτών (τσιφλικάδων) και επιχειρηματιών .Το κατατεθέν νομοσχέδιο για την φορολόγηση των αγροτεμαχίων συμβάλει σ αυτή την κατεύθυνση. Συγκεκριμένα:

-Η φορολόγηση ξεκινά από 1,5 Ευρώ και μπορεί να φτάσει μέχρι τα 200 Ευρώ το στρέμμα.

-Φορολογεί τους φτωχούς μικροϊδιοκτήτες γης αγρότες μέχρι 130 στρέμματα ,με συντελεστή 1,2 .Από 130-500 στρέμματα ο συντελεστής φορολόγησης μειώνεται στο 0,6 και για τους μεγαλοαγρότες (τσιφλικάδες) από 500 στρέμματα και πάνω ο συντελεστής μειώνεται στο 0,4.

-Φορολογεί την γη η οποία δεν χρησιμοποιείται για παραγωγή αναγκάζοντας τον ιδιοκτήτη να την πουλήσει για ένα κομάτι ψωμί.

-Φορολογείται η ίδια καλλιέργεια με διαφορετικό συντελεστή ανάλογα με την θέση που βρίσκεται το χωράφι ,λές και ο αγρότης εισπράτει μεγαλύτερο εισόδημα αν το χωράφι είναι κοντά στη θάλασσα ή κοντά σε επαρχιακό δρόμο. Τα χαράτσι αυτό σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους παραγωγής ,της απαξίωσης των αγροτικών προϊόντων οδηγεί στην φτώχια ,στην εξαθλίωση και στην απόλοια της μικρής αγροτικής ιδιοκτησίας.

Οι αγρότες του Νοτίου Πηλίου εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στο χαράτσι φορολόγησης της γης και απαιτούν την άμεση απόσυρσή του. Καλούμε τις Ομοσπονδίες ,τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους ,τους Συνεταιρισμούς ν’αντισταθούν συνολικά στην πολιτική του ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτών. Να οργανώσουμε τον αγώνα για την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου. Μαζί με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους ,τους φοιτητές-σπουδαστές ,σε μια λαϊκή κοινωνική συμμαχία ,να παλέψουμε για την μονομερή διαγραφή του χρέους ,αποδέσμευση από Ε.Ε ανοίγοντας τον δρόμο για διαφορετική ανάπτυξη προς όφελος του λαού ,με τον λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει.

ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ν.ΠΗΛΙΟΥ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει