Ανακοίνωση της ΔΑΣ – ΟΤΑ για τη δίκη Τσαλούχα και Καρυδάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, που παρά τα εμπόδια που έβαλε η πλειοψηφία του Συλλόγου μας, συμμετείχαν στη στάση εργασίας και στην κινητοποίηση αλληλεγγύης για τη δίκη των συναδέλφων Τσαλούχα και Καρυδάκη. Οι συνάδελφοι σύρθηκαν σε δίκη, για τις κινητοποιήσεις μας που έγιναν με αποφάσεις της Ομοσπονδίας και του Συλλόγου μας, το 2012 ώστε να μην απολυθούν οι 140 εργαζόμενοι του Νομού μας που είχαν μπει σε διαθεσιμότητα. Αγώνας που απέτρεψε την απόλυση μιας και οι συνάδελφοι μετατάχθηκαν σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου. Οι συνάδελφοι, Τσαλούχας και Καρυδάκη, καταδικάστηκαν από τη δικαιοσύνη, γιατί ως όφειλαν, ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων, σε αντίθεση με την πλειοψηφία του Συλλόγου, ήταν στην πρώτη γραμμή της απεργιακής μάχης εκείνων των ημερών. Επειδή έκαναν το καθήκον τους σε αντίθεση με τους «συναδέλφους» της πλειοψηφίας που έφτασαν μάλιστα στο σημείο στην εισαγγελική παραγγελία που ακολούθησε, να καταδίδουν στυγνά τους συναδέλφους.

Η δίκη – παρωδία, με κατηγορητήριο την πρόκληση «κινδύνου για τη δημόσια υγεία με δόλο», είχε από τα πριν προδιαγεγραμμένη πορεία. Μέχρι και ο μάρτυρας κατηγορίας αναγκάστηκε να πει ότι οι συνάδελφοι δεν άσκησαν καμία σωματική βία, ότι θα ήταν αδύνατο 2 συνάδελφοι να σταματήσουν 20 αν εκείνοι ήθελαν να δουλέψουν. Ο τότε αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χ. Τσαμπάζης, η δημοτική αρχή του οποίου μαζί με μερίδα δημοσιογράφων πρωτοστάτησε τότε στη δίωξη των συναδέλφων, αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι η Καθαριότητα λειτουργούσε κανονικά, επαίροντας τον εαυτό του και τη δημοτική του αρχή για την τήρηση της απεργοσπασίας στο χώρο! Και επειδή ακόμη και από τους μάρτυρες κατηγορίας δεν προέκυπταν τα στοιχεία για το συγκεκριμένο κατηγορητήριο, επειδή δεν έβγαινε το ποθητό αποτέλεσμα από καμία μαρτυρία, η πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, ανέλαβε να «στοιχειοθετήσει» την ειλημμένη απόφαση καταδίκης. Πως; Λέγοντας ότι, οι εργαζόμενοι της καθαριότητας δεν έχουν το δικαίωμα να απεργούν! Με βάση αυτή την «προσωπική άποψη» όπως τη χαρακτήρισε ανέγνωσε το έτοιμο κείμενο της καταδίκης!

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες στους Δήμους της Μαγνησίας, στην προσπάθεια να βάλουν στο γύψο το δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε, να είμαστε οργανωμένοι στα σωματεία μας και να παλεύουμε για τη ζωή μας, είτε η δικαιοσύνη, είτε η δημοτικές αρχές, είτε η κυβέρνηση, πρέπει να τους απαντήσουμε με ένα καθολικό: ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Να μην αφήσουμε ούτε χαραμάδα φόβου και τρομοκρατίας να μπει στις γραμμές μας. Αυτό θέλουν. Γιατί μας θέλουν να ξεχάσουμε αυτά που χάσαμε επωμιζόμενοι την κρίση τους, μας θέλουν να μη σηκώσουμε κεφάλι ξανά για να επιβάλλουν τα νέα μέτρα στη ζωή μας. Συνεχίζουμε πιο δυναμικά, έχοντας βγάλει συμπεράσματα και από αυτή την εξέλιξη για το ρόλο του καθένα στο Σύλλογο. Μια γροθιά, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζομένους, να επιβάλλουμε το δίκιο μας!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει