Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΕ Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση του ΚΚΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Eπαναλαμβάνουμε την βαθύτατη πεποίθηση μας πως ο χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ κομμάτων της Αριστεράς είναι απολύτως αναντίστοιχος με τις απαιτήσεις της εποχής που ζούμε.

Βρισκόμαστε στην αρχή ενός καλοκαιριού που θα σημαδευτεί από την αυξανόμενη ένταση της επίθεσης των κυρίαρχων ελίτ και του πολιτικού τους προσωπικού εναντίον της κοινωνίας, των υποτελών τάξεων και τελικά, εναντίον της ίδιας της χώρας μας. Ο λαός απαιτεί την ενότητα της Αριστεράς για την απόκρουση της επίθεσης και την οικοδόμηση της εναλλακτικής προοπτικής διεξόδου.

Σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα των ευθυνών για την επικράτηση του Μπέου στην πόλη μας σημειώνουμε τα παρακάτω τα οποία δεν αποτελούν απόψεις , αλλά γεγονότα .

Στην Πάτρα και όπου αλλού υποψήφιος δήμαρχος υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ βρέθηκε αντιμέτωπος με τοπικό εκπρόσωπο των μηνονιακών πολιτικών δυνάμεων, ο ΣΥΡΙΖΑ έπραξε το αυτονόητο, καλώντας σε υπερψήφιση του αριστερού υποψήφιου.

Στην πόλη μας απέναντι στον υποψήφιο που στήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρέθηκε απλώς ένα απολογητής της κυβέρνησης, αλλά κάτι ακόμα πιο επικίνδυνο, η πραγματική ταυτότητα του οποίου αναλύεται άψογα στην ανακοίνωση του ΚΚΕ

Η στάση που επέλεξε, δυστυχώς, το ΚΚΕ στον β΄ γύρο των τοπικών εκλογών θα μπορούσε να συνοψιστεί στο σύνθημα ΤΙ ΜΠΕΟΣ, ΤΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ, με αποτέλεσμα να διευκολυνθούν αντικειμενικά στην επίτευξη των στόχων τους οι δυνάμεις που με πάθος πολέμησαν υπέρ του Μπέου, προκειμένου να μην εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖαίος.

Αυτό όμως που μας κάνει αλγεινή εντύπωση και προκαλεί το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών είναι η επίθεση που δεχόμαστε σχετικά με την θέση και στάση μας απέναντι στην Χρυσή Αυγή.

Η πολιτική τους εμπάθεια δεν αφήνει κανένα περιθώριο να δουν το ανοιχτό ιδεολογικό και πολιτικό μέτωπο απέναντι στο νεοναζιστικό μόρφωμα, το οποίο συνδιαμορφώνουμε με τους πολίτες και τα αντιφασιστικά κινήματα της πόλης μας.

Το Σαββατοκύριακο πραγματοποιείται στον Βόλο το 8ο Αντιρατστικό φεστιβάλ, προσκλητήριο συμμετοχής για όλους τους δημοκρατικούς, προοδευτικούς, ριζοσπαστικούς και προβληματισμένους πολίτες της πόλης, στο οποίο συμμετέχουμε.

Είναι αυτονόητη η πρόσκληση και προς το ΚΚΕ.

Ας συναντηθούμε, τουλάχιστον εκεί όπου θα βρίσκεται ο μαχητικός αντιφασισμός, που με τους αγώνες του σε όλα τα επίπεδα, δεν αφήνει στους νεοναζί χώρο για διεκδίκηση στην πόλη μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει