Ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου ” Μήτσος Παπαρήγας”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το τελευταίο διάστημα η εργοδοσία της ΒΕΜΕΚΕΠ, έχει εξαπολύσει επίθεση στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις των εργαζομένων:

– Μετά την καθολική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 27 του Νοέμβρη, η εργοδοσία απέλυσε 2 εργαζόμενους λόγω συμμετοχής στην απεργία, εξαπολύοντας απειλές και σε άλλους.
– Παράλληλα, άρχισε να επιβάλλει μονομερώς άδειες στους εργαζόμενους, απέλυσε συμβασιούχους συναδέλφους και προειδοποιεί πως θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε εκ περιτροπής εργασία.

Το Συνδικάτο Μετάλλου, μπροστά σε αυτή την επίθεση, βγήκε μπροστά για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων:

– Στην εργατική διαφορά του Σωματείου με την εργοδοσία στην Επιθεώρηση Εργασίας, το Συνδικάτο Μετάλλου επέμεινε στην πρόταση του να μην μπουν οι εργαζόμενοι στην λογική του εργοδότη αλλά να σκεφτούν τα συμφέροντά τους. Να μην δεχτεί δηλαδή η Διοίκηση τις άδειες που επέβαλλε η εργοδοσία και να μην μπει γενικότερα σε κανένα διάλογο για το πώς θα σφαχτούν οι εργαζόμενοι, είτε με το τσεκούρι είτε με το μαχαίρι.

Η εργοδοσία στη συζήτηση αυτή, όχι απλά δεν έκανε πίσω, αλλά επιτέθηκε στον Πρόεδρο του Συνδικάτου και επέμεινε στην πρότασή της για άδειες, στη συνέχεια εκ περιτροπής εργασία και μετά βλέπουμε…Η Διοίκηση του Σωματείου άρχιζε να κάνει πίσω δεχόμενη τις άδειες και το Συνδικάτο πρότεινε εφόσον η Διοίκηση δεχτεί 10 μέρες άδεια, να δεσμευτεί η εργοδοσία εγγράφως ότι για το διάστημα του 2015 δεν θα προβεί σε εκ περιτροπής εργασία, δεν θα αλλάξει τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων και δεν θα απολύσει συμβασιούχους και εργαζόμενους με μπλοκάκι.

Την επόμενη μέρα ο Πρόεδρος του Συνδικάτου μαζί με μία ομάδα συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ συναντήθηκε με την εργοδοσία για τις απολύσεις των συναδέλφων, ζητώντας την επαναπρόσληψή τους και προειδοποιώντας για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Επιπλέον, μία πολυμελής ομάδα εργαζομένων και ανέργων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, μοίραζε ανακοίνωση στο σχόλασμα, εκφράζοντας την στήριξή του στους συναδέλφους της ΒΕΜΕΚΕΠ και καλώντας τους να μην υποχωρήσουν στις απειλές και στην επίθεση της εργοδοσίας που στόχο έχει να περάσει κλίμα υποταγής και αποδοχής συνθηκών γαλέρας.

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι το Σωματείο δεν άφησε για δεύτερη φορά τον Πρόεδρο του Συνδικάτου και μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας να μπει στη Γενική συνέλευση και να πει τη γνώμη του.

– Καλούμε τους συναδέλφους στη ΒΕΜΕΚΕΠ να εμπιστευτούν το Συνδικάτο και να απαιτήσουν να παρθούν πίσω οι συνδικαλιστικές απολύσεις των 2 συναδέλφων οι οποίες αποτελούν ωμή δίωξη και χτύπημα στο αναφαίρετο δικαίωμα στην απεργία και στη συμμετοχή στο σωματείο. Να μην επιτρέψουν να υπάρξουν και άλλες.

– Να μη δεχτούν καμία αλλαγή εργασιακών σχέσεων όπως ατομικές συμβάσεις. Να μη δεχτούν την εκ περιτροπής εργασία και να μη συνεχιστεί το καθεστώς με τις αναγκαστικές άδειες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει