Αναφορά Μ. Χρυσοβελώνη για τους ακτήμονες των παρακάρλιων χωριών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική αναφορά, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθ. Τσαυτάρη, σχετικά με την προσαρμογή των ακτημόνων των παρακάρλιων χωριών στον Ν. 4061/12 για τη διαδικασία ενοικίασης δημόσιας γης, με αφορμή την κοινοποιηθείσα και προς τη Βουλευτή, επιστολή του Δημάρχου Κιλελέρ, κου Ρίζου Κομήτσα, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθ. Τσαυτάρη, και τον Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Μ. Χαρακόπουλο, σχετικά με το προαναφερθέν ζήτημα. Συγκεκριμένα η Βουλευτής ανέφερε:

«Σας αποστέλλω την από 4.4.2013, κοινοποιηθείσα και προς το Υπουργείο σας, αναφορά του Δημάρχου Κιλελέρ σχετικά με την προσαρμογή των ακτημόνων των παρακάρλιων χωριών στο νέο καθεστώς ενοικίασης και καλλιέργειας των δημόσιων εκτάσεων της περιοχής της λίμνης Κάρλας, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται η διανομή των εν λόγω εκτάσεων με τη διαδικασία της δημόσιας δημοπρασίας.

Σας παρακαλώ να εξετάσετε ουσιαστικά την συνημμένη αναφορά προκειμένου να εξευρεθεί άμεσα λύση για την έκδοση τροποποιητικής εγκυκλίου μέσω της οποίας θα ορίζεται περιθώριο προσαρμογής τριών ετών στο νέο καθεστώς , δεδομένου ότι οι εν λόγω ακτήμονες έχουν ήδη προβεί στην προετοιμασία των εκτάσεών τους από το Φθινόπωρο του 2012, δηλαδή πριν την ψήφιση του Ν. 4061/2012.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει