Αντίστροφη μέτρηση για τον Αλέξη Γεωργούλη

[ad_1]

Zougla Newsroom

Η καταγγελία της νομικού και υποψήφιας Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ Ελένης Χρονοπούλου για βιασμό  και ξυλοδαρμό από τον Αλέξη Γεωργούλη μπαίνει σήμερα στην συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (JURI) στις 4 ώρα Ελλάδας.

Είναι η επιτροπή που θα ανάψει ή όχι το πράσινο φως για την άρση της ασυλίας του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ όπως έχει ζητηθεί από τις Βελγικές αρχές.

Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει κληθεί από την Επιτροπή να δώσει τους ισχυρισμούς του – όπως προβλέπεται από τους κανόνες –  αλλά δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να γίνει η ακρόασή του προκειμένου να «τρέξουν « πιο γρήγορα οι διαδικασίες.

Εισηγητής του φακέλου Γεωργούλη στην νομική επιτροπή είναι ο Πολωνός Ευρωβουλευτής Aντρέι Χαλίτσκι ο οποίος θα δώσει στα μέλη όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του για να προχωρήσουν σε απόφαση.

Η απόφαση δεν θα ληφθεί σήμερα αλλά με δεδομένο ότι ο ευρωβουλευτής επιθυμεί ο ίδιος να αρθεί η ασυλία του, η εισήγηση στην Ολομέλεια θα είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

Η διαδικασία προβλέπει ότι αμέσως μετά την απόφαση της Juri το θέμα Γεωργούλη θα εισαχθεί στην Ολομέλεια πιθανότατα την 1η Ιουνίου και αμέσως μετά θα ανοίξει ο δρόμος για να βρεθεί ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενώπιον της Βελγίδας ανακρίτριας που χειρίζεται εδώ και τρία χρόνια την καταγγελία εις βάρος του .

 

Η καταγγελία για βιασμό και ξυλοδαρμό

Η Ελένη Χρονοπούλου όπως η ίδια έχει ανακοινώσει μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook προχώρησε σε καταγγελία κατά του κ.Γεωργούλη για βιασμό και ξυλοδαρμό τον Ιανουάριο του 2020, μία ημέρα μετά τον εφιάλτη που καταγγέλλει ότι έζησε στις Βρυξέλλες .

Ο ευρωβουλευτής δεν συνελήφθη τότε στο πλαίσιο του αυτοφώρου γιατί η νομικός δεν αποκάλυψε το όνομά του. Θα το δώσει στις Βελγικές αρχές τέσσερις μήνες μετά και θα ξεκινήσει αμέσως η έρευνα  αρχικά από την Εισαγγελία που διαβιβάζει το φάκελο σε ανακρίτρια… Ο Αλέξης Γεωργούλης όπως υποστηρίζει έμαθε για την καταγγελία εις βάρος του την Μεγάλη Παρασκευή τρεις ημέρες πριν την επίσημη ανακοίνωση από την Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου ,μία ανακοίνωση που προκάλεσε σοκ στην Ελλάδα. Αμέσως ο ευρωβουλευτής διαγράφεται από το ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο ίδιος δηλώνει αθώος και με μια ανακοίνωσή του αναφέρει :

«Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.»

Η Ελένη Χρονοπούλου  η οποία υποστηρίζει ότι έχει εξεταστεί και από γιατρούς που πιστοποιούν τα τραύματα από τον ξυλοδαρμό σε ανακοίνωσή της αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων :

«Τα 3 αυτά χρόνια επέλεξα απολύτως συνειδητά να αντιμετωπίσω το ζήτημα μόνο με τους δικηγόρους μου, χωρίς να ενημερώσω κανέναν άλλο, ούτε καν την οικογένειά μου την οποία προσπάθησα να προστατεύσω με κάθε τρόπο. Η δε δημοσιοποίηση του γεγονότος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έγινε μετά το επίσημο αίτημα των βελγικών αρχών για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή μετά από ενδελεχή εξέταση της υπόθεσης».

Ο Αλέξης Γεωργούλης αλλά και οι δικηγόροι του μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει αντίγραφα της δικογραφίας προκειμένου να έχουν πλήρη γνώση των στοιχείων ενώ ο ίδιος από την στιγμή της δημοσιοποίησης της υπόθεσης τηρεί σιγή ιχθύος και μιλά μόνο μέσω των δικηγόρων του .

 

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει