Αντιαρματικός πύραυλος εκτοξεύθηκε από τον Λίβανο προς το Ισραήλ

[ad_1]

Το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου ανέφερε ότι δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από το νότιο λιβανέζικο έδαφος προς το ισραηλινό έδαφος, αν και δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι ένας αντιαρματικός πύραυλος εκτοξεύθηκε προς την πόλη Arav Al-Amsha, η οποία βρίσκεται κοντά στην «μπλε γραμμή» που οριοθετεί το βόρειο ισραηλινό έδαφος από τον νότιο Λίβανο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ισραήλ «έπληξε στόχους» στον νότιο Λίβανο σε απάντηση, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Το NNA ανέφερε ότι βομβαρδίστηκε η πόλη Αλ Νταχίρα του νότιου Λιβάνου.

Οι ισραηλινές δυνάμεις και η λιβανέζικη μαχητική οργάνωση Χεζμπολάχ αντάλλαξαν επανειλημμένα πυρά τις τελευταίες ημέρες κατά μήκος της «μπλε γραμμής», ενώ μαχητές της παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ επιχείρησαν να εισέλθουν στο ισραηλινό έδαφος. Η Χεζμπολάχ έχει επίσης στοχεύσει επανειλημμένα μια λωρίδα αμφισβητούμενου εδάφους στα Υψίπεδα του Γκολάν, προκαλώντας ανησυχίες για κλιμάκωση.

Το χτύπημα στην πόλη Arav Al Amsha, ωστόσο, υποδηλώνει μια διεύρυνση του καταλόγου των στόχων και μια πιθανή περαιτέρω κλιμάκωση, την ώρα που η Χεζμπολάχ δεν διστάζει να αναλάβει την ευθύνη για την εκτόξευση πυραύλων ακριβείας που έπληξαν το Ισραήλ πριν λίγες ώρες, λέγοντας ότι ήταν απάντηση στις ισραηλινές επιθέσεις αυτής της εβδομάδας που άφησαν τρεις μαχητές της νεκρούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει