Αντιδρούν στο χαράτσι ακινήτων οι Αλμυριώτες (photo)

Την κατάληψη του ταμείου της ΔΕΗ Αλμυρού, στις 9.00 σήμερα το πρωί της Τρίτης 15 Νοεμβρίου, πραγματοποίησαν μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα του Δήμου Αλυρού, σαν πρώτη αντίδραση στα χαράτσια μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Οι δημότες του Αλμυρού που συμμετείχαν στην κατάληψη απέκλεισαν την είσοδο του καταστήματος της ΔΕΗ για δύο ώρες μεταξύ 9 και 11, .

Στην κατάληψη παρεβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Χατζηκυριάκος, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Αλμυρού κ. Τσόγκας και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αλμυρού κ. Καρατσώκης.

Ο κ. Χατζηκυριάκος μίλησε για «ένα αντικοινωνικό φόρο που απειλεί να αφήσει χωρίς ηλεκτρικό δεκάδες οικογένειες του Δήμου που αδυνατούν να πληρώσουν.».

Οι καταληψίες δήλωσαν ότι όποιος προσπαθήσει να κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα σε ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι, θα τους βρει απέναντί του…

Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα αναφέρει τα παρακάτω:

Τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης έρχονται το ένα μετά το άλλο και κάθε υπόσχεση ότι δεν πρόκειται να παρθούν νέα μέτρα διαψεύδεται σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Οι οικογένειές μας βρίσκονται πλέον σε κατάσταση πτώχευσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε

– Την καταιγίδα φόρων – χαρατσιών που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση. Αυτές τις μέρες, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, έρχονται και τα χαράτσια για τα ακίνητα
– Αντιμετωπίζουμε καθημερινά ωμούς εκβιασμούς και απειλές,
– η κυβέρνηση κάνει ήδη «στάση πληρωμών» στην Παιδεία, στην Υγεία και Πρόνοια, στους παιδικούς σταθμούς, στις νέες συντάξεις και αλλού. Γονείς καλούνται να «συμβάλλουν» στα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, τα παιδιά μας δεν έχουν βιβλία, πληρώνουμε «εισιτήριο» για το Νοσοκομείο – Κ.Υ. και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό
οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών, η «εργασιακή εφεδρεία», η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, έχουν γίνει πλέον αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας.
– Η ανεργία φουντώνει, πλήττει κάθε λαϊκή οικογένεια

Για όλους τους παραπάνω και για πολύ περισσότερους λόγους

• Χρειάζεται να αναπτύξουμε οργανωμένη, συλλογική, μαζική δράση σε κάθε χωριό σε κάθε γειτονιά
• Να οργανώσουμε τη μαζική παρέμβασή μας ενάντια στα χαράτσια
• Να παρεμποδίσουμε τα αντιλαϊκά μέτρα
• Σε κανένα συνάδελφο, σε κανένα γείτονα να μην αφήσουμε να κόψουν το ρεύμα.
• Να γίνουμε ένας για όλους και όλοι για έναν !

ΠΗΓΗ: almyrosinfo.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει