Απάντηση συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας στον ΠΑΜΕ – ΔΑΣ ΟΤΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, είμαστε αναγκασμένοι για άλλη μια φορά να απαντάμε στην «βιομηχανία» ανακριβών καταγγελιών που ονομάζεται ΠΑΜΕ – ΔΑΣ ΟΤΑ. Πιο συγκεκριμένα, από την προηγούμενη εβδομάδα το Προεδρείο του Σωματείου μας ήταν σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τους Δημάρχους του Νομού μας καθώς και συνεχή ενημέρωση με την Ομοσπονδία μας, ΠΟΕ – ΟΤΑ, ώστε να γίνουν όλες εκείνες οι απαραίτητες συνδικαλιστικές ανεργίες, για μην υλοποιηθεί στην πράξη ο Νόμος για την αξιολόγηση.

Την Παρασκευή 25 -4-2014, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας και με βάσει την απόφαση της Ομοσπονδίας μας για καταλήψεις στα Δημαρχεία όλης της χώρας πήρε ομόφωνη απόφαση για κατάληψη του Δημαρχείου και των γραφείων του ΝΠΔΔ του Δήμου Βόλου, καθώς και όλων των Δημαρχείων των Δήμων του Νομού μας, για την Δευτέρα 28-4-2014, και επιπλέον 4ωρη στάση εργασίας από της 7 το πρωί έως της 11π.μ., (παρ’ όλο που η ΠΟΕ – ΟΤΑ δεν είχε λάβει απόφαση για στάση ή απεργία).

Την επομένη της συνεδρίασή, με δεδομένο ότι οι περισσότεροι Δήμαρχοι του Νομού μας, δεσμευτήκαν πως δεν θα στείλουν στοιχεία στο Υπουργείο Εσωτερικών. Την αλλαγή της στάσης του Υπουργού Εσωτερικών, δίνοντας αναβολή δύο μηνών, της εφαρμογής των διατάξεων του αντεργατικού νόμου, καθώς διαπίστωνε την αποφασιστικότητα για αγώνες και κινητοποιήσεις, όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Την απόφαση της Ομοσπονδίας μας για προσωρινή αναστολή των όλων κινητοποιήσεων, στους Δήμους όλης της χώρας δεν εφαρμόστηκε η απόφαση για κινητοποιήσεις και στο Νομό μας.

Μετά την ενημέρωση όλων τα μελών της Διοίκησης του Συλλόγου μας, για τα νέα δεδομένα, ανεστάλη προσωρινά, η απόφαση των κινητοποιήσεων και στο Νομό μας. Αμέσως μετά το Δ.Σ., όπως ήταν φυσικό, ενημερώθηκαν και οι εργαζόμενοι στους Δήμους.

Αυτή είναι η αλήθεια και η ροή των πραγματικών γεγονότων. Όλα τα αλλά ανήκουν στην σφαίρα της νοσηρής φαντασίας, κάποιων ανθρώπων που σκοπό εχουν να καπηλευτούν τους αγώνες των εργαζομένων για προσωπικά και κομματικά οφέλη.

Ενημερώνουμε όλους εκείνους που θέλουν να βάζουν τους εργαζόμενους να κυνηγούν ανεμόμυλους. Να τους χρησιμοποιούν για δικά τους κομματικά και προεκλογικά οφέλη ασκώντας επαναστατική γυμναστική, πως ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, ανήκει μόνο στους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν δίνει αναφορά, ούτε ενημερώνει κομματικούς μηχανισμούς. Δεν ακλουθεί ευκαιριακές πολιτικές «γραμμές» συνδικαλιστικού τυχοδιωκτισμού. Το μόνο που έχει σαν στόχο είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στους Δήμους, αλλά τις κοινωνίας που βάλλεται από τα άδικα μέτρα της Τρόικας και των μνημονικών.

Κρατάει ψηλά την σημαία του αγώνα και καλεί όλους τους εργαζόμενους σε αγωνιστική εγρήγορση και επαγρύπνηση.

Τέλος καλούμε όλους τους πολίτες του Νομού μας να δώσουν το παρών και να συμμετέχουν μαζικά, δυναμικά και ενεργά στις εκδηλώσεις που θα γίνουν για να τιμηθεί η Εργατικής Πρωτομαγιάς, διατρανώνοντας έτσι την αντίθεση μας, για ακόμη μία ακόμη φόρα απέναντι στην αντιλαϊκή και καταστροφική πολιτική που εφαρμόζει στη χώρα η κυβέρνηση με τις υποδείξεις της Τρόικας και που οδηγεί στην εξαθλίωση και τον εξευτελισμό όλου του Ελληνικού Λαού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει