Απέδρασαν από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου και συνελήφθησαν ως δράστες νέων αδικημάτων

Συνελήφθησαν ως δράστες μίας ληστείας, έξι κλοπών δικύκλων και δύο απόπειρων κλοπών από καταστήματα στο Βόλο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης σε Βόλο και Νέα Ιωνία, ως δράστες των παραπάνω αδικημάτων, τέσσερις ανήλικοι ημεδαποί, ένας 17χρονος και τρεις 15χρονοι, οι οποίοι το απόγευμα της Δευτέρας είχαν διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης (Ι.Α.Α.Α.Σ.Ε.) Βόλου.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας, των διακεκριμένων κλοπών και της παραβίασης περιορισμών διαμονής.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τέσσερις συλληφθέντες κατά το τελευταίο διήμερο (29/30-07-2013) διέπραξαν τις παρακάτω περιπτώσεις ληστειών και κλοπών στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία:

– Κατά την προχθεσινή νύχτα μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες χθες αφαίρεσαν από χώρους στάθμευσης στη Νέα Ιωνία πέντε δίκυκλες μοτοσικλέτες και ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο.
– Χθες τις πρωινές ώρες στη Νέα Ιωνία Βόλου αποπειράθηκαν να διαρρήξουν δύο καταστήματα, ένα καθαριστήριο και ένα οβελιστήριο, ιδιοκτησίας δύο 48χρονων ημεδαπών, σπάζοντας τις τζαμαρίες των πορτών τους, όμως έγιναν αντιληπτοί από περίοικους και τράπηκαν σε φυγή.
– Χθες το πρωί στο Βόλο, δύο από τους συλληφθέντες διέπραξαν ληστεία σε βάρος 70χρονης ημεδαπής, αφαιρώντας με χρήση σωματικής βίας την τσάντα της που περιείχε το χρηματικό ποσό των τριάντα (30) ευρώ.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκε και κατασχέθηκε η αφαιρεθείσα τσάντα, η οποία αποδόθηκε στην 70χρονη. Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εγκαταλελειμμένες σε διάφορα σημεία του Βόλου, οι τέσσερις από τις κλεμμένες μοτοσικλέτες και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει