Αρχίζουν εκτεταμένα έργα συντήρησης και αποκατάστασης των δρόμων στο Βόλο

«Πράσινο φως» και για τα έργα αγροτικής οδοποιίας στις Δημοτικές Ενότητες

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης οδών στη Δημοτική Ενότητα Βόλου, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, καθώς εγκρίθηκε από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου η απόφαση ανάθεσης του έργου (προσυμβατικός έλεγχος) και έτσι ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, ο οποίος καλείται την επόμενη εβδομάδα να καταθέσει εγγυητικές επιταγές και να ξεκινήσει το έργο.

Από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχει γίνει πλήρης καταγραφή των αναγκαίων παρεμβάσεων που απαιτούνται να γίνουν σε οδοστρωσίες, αποκαταστάσεις φθορών, ανακατασκευές οδών, επισκευές πεζοδρομίων και κρασπεδορείθρων καθώς και ασφαλτοστρώσεις. Το έργο διαρκεί ένα έτος και σε συνεργασία με το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βόλου θα γίνει ιεράρχηση των προτεραιοτήτων. Σημειώνεται ότι απορρίφθηκε η αίτηση του εργολάβου να κλείσουν χωρίς δική του υπαιτιότητα τα έργα συνδέσεων με τον Περιφερειακό και τα οποία αφορούν εκτεταμένες εργασίες στις βόρειες συνοικίες της πόλης. Αυτό σημαίνει ότι η εργολαβία θα συνεχιστεί με έργα οδοποιίας, που θα ανακουφίσουν επιπλέον μια μεγάλη περιοχή.

Επίσης, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος για το 2012 και των επαφών του Αντιδημάρχου με τα τοπικά συμβούλια και τους τοπικούς Αντιδημάρχους, γίνεται καταγραφή των αναγκών σε επεκτάσεις και κατασκευές νέων οδών, οι οποίες θα ενταχθούν στο νέο Τεχνικό Πρόγραμμα.

Όσον αφορά τα έργα αγροτικής οδοποιίας για το σύνολο των υπολοίπων δημοτικών ενοτήτων, υπογράφηκαν οι συμβάσεις με τους αναδόχους και ξεκινούν άμεσα, με σκοπό να ολοκληρωθούν το επόμενο έτος. Ήδη έχουν γίνει έργα στην τοπική κοινότητα Ιωλκού. Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε κάθε τοπική κοινότητα θα γίνουν σε συνεργασία με τις τοπικές αντιδημαρχίες και θα καθοριστούν οι προτεραιότητες κατ’ αρχήν μέχρι το τέλος του 2011. Υπενθυμίζεται ότι οι προϋπολογισμοί έχουν ως εξής:

1) Αγροτική οδοποιία Αγριάς 33.000€, 2) Μακρινίτσας 20.000€, 3) Αρτέμιδας 20.000€, 4) Νέας Ιωνίας 20.000€, 5) Πορταριάς 27.000€, 6) Νέας Αγχιάλου 27.000 €, 7) Αισωνίας 20.000€.

Για τα έργα που αφορούν συντηρήσεις και κατασκευές οδών των Δημοτικών Ενοτήτων έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί επιλογής αναδόχων, εκτός του διαγωνισμού για την Δημοτική Ενότητα Αρτέμιδας ο οποίος απέβη άγονος και θα επαναληφθεί. Οι δε αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για τις υπόλοιπες ενότητες, βρίσκονται προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Όπως επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Φώτης Λαμπρινίδης «η δρομολόγηση των έργων οδοποιίας στο σύνολο του Δήμου, θα μας επιτρέψει πέρα από σημειακές παρεμβάσεις που γίνονται μέχρι σήμερα και οι οποίες είναι ενταγμένες σε έργα προηγούμενων ετών, να προχωρήσουμε συστηματικά σε εκτεταμένη οδοποιία. Όλες οι επαφές που είχαμε το προηγούμενο διάστημα κατά τόπους με τα αιρετά όργανα επιβεβαίωσαν την ωριμότητα που υπάρχει στο πλαίσιο μιας πραγματικά δύσκολης οικονομικής συγκυρίας για την τοπική αυτοδιοίκηση και τη διάθεση όλων για σωστή ιεράρχηση προτεραιοτήτων»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει