Βόλος: Κατάληψη αύριο της ΔΕΥΑΜΒ από τους πενταμηνίτες

Το κτίριο της ΔΕΥΑΜΒ θα καταλάβουν από αύριο το πρωί οι εργαζόμενοι στο πεντάμηνο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Βόλου, ως μέσο πίεσης για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, πριν την περάτωση των συμβάσεών τους στα μέσα Απριλίου.

Σήμερα επισκέφθηκαν ξανά τον Δήμαρχο Π. Σκοτινιώτη, που τους ενημέρωσε ότι σε σημερινή τηλεφωνική του επικοινωνία με το υπουργείο Εργασίας πληροφορήθηκε ότι σήμερα ξεκίνησε τον έλεγχο η Διαχειριστική Αρχή και μόλις τον ολοκληρώσει όλα τα έγγραφα θα μεταβούν στον υπόλογο υπάλληλο (υπεύθυνο για την πληρωμή)για να εκδώσει τη σχετική επιταγή.

Το παραπάνω γεγονός δυσαρέστησε τους πενταμηνίτες, οι οποίοι σε φορτισμένο κλίμα αντάλλαξαν με το δήμαρχο Βόλου έντονους διαλόγους, γιατί δεν τους είχε ικανοποιητική απάντηση για το πότε θα πληρωθούν.

Επίσης ο κ. Σκοτινιώτης τους πληροφόρησε ότι θα πρέπει όλοι μαζί και οι βουλευτές Μαγνησίας ν’ ασκήσουν πίεση στην Αθήνα, για να κινηθεί γρήγορα η διαδικασία.
Ο κ. Σκοτινιώτης δήλωσε: “Εγώ μπορώ μαζί με σας και τους βουλευτές να πιέσουμε να γίνει το γρηγορότερο δυνατό”.

Από την μεριά τους οι πενταμηνίτες ξεκαθάρισαν ότι αυτό που τους ενδιαφέρει έιναι να εξοφληθούν πριν λήξουν οι συμβάσεις τους και υπογράμμισαν ότι ο δήμος επωφελήθηκε από την εργασία που προσέφεραν και θα πρέπει τώρα να σταθεί δίπλα τους κι ότι είναι αποφασισμένοι να προσχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Ο δήμαρχος τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους αλλά επισήμανε για άλλη μια φορά ότι δεν είναι ο προϊστάμενος τους. Τους γνωστοποίσε δε ότι το δημαρχείο θα πρέπει να μείνει ανοιχτό, για να μπορούν να εξυπηρετούνται οι πολίτες αλλά και να εργάζονται οι υπηρεσίες για να μπορούν να πληρώνονται και οι 1500 υπάλληλοι του δήμου.

Οι πενταμηνίτες ζήτησαν από τον Π. Σκοτινιώτη να κλείσει το δημαρχείο ή να παραιτηθεί, αν θέλει ουσιαστικά να πιέσει ενώ άσκησαν κριτική στην κυβερνητική πολιτική. «Εμείς δουλεύουμε για το δήμο. Είστε αναγκασμένος να μας υποστηρίξετε. Είστε εκλεγμένος κι έχετε υποχρέωση. Αν δεν κάναμε κινητοποιήσεις κανένας δεν θα ήξερε ότι υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι. Μετά από λίγες βδομάδες θα είμαστε πάλι πολίτες και θα θέλετε την ψήφο μας. Μην το ξεχνάτε».

Ο δήμαρχος τους απήντησε ότι «αν θέλετε την υποστήριξή μου όπως τη ζητήσατε θα την έχετε, για να πιέσουμε όλοι μαζί. Αλλά μην κάνετε εδώ πολιτική και έρχεστε με προειλημμένες αποφάσεις από την κομματική σας οργάνωση». Οι εργαζόμενοι αποχώρησαν και συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο, όπου μετά από λίγο αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη του κτιρίου της ΔΕΥΑΜΒ αύριο το πρωί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει