Βόλος: Πρόσκληση της Κοσμητείας της Πολυτεχνικής Σχολής για το «Σχέδιο Αθηνά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Σας καλούμε σε ανοιχτή συνέντευξη τύπου του Κοσμήτορα και των Προέδρων των Τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής, αύριο Τετάρτη 27 Μαρτίου και ώρα 13:00 στο αμφιθέατρο του Τμήματος Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, της Πολυτεχνικής Σχολής, στο Πεδίο του Άρεως, με θέμα το σημαντικότατο πρόβλημα του μεγάλου αριθμού εισακτέων που προτείνονται από το «Σχέδιο Αθηνά», σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Πολυτεχνικής Σχολής.

Στις 21/3/2013 διεξήχθη η πρώτη Γενική Συνέλευση (ΓΣ) της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με μόνο θέμα συζήτησης το σημαντικότατο πρόβλημα του μεγάλου αριθμού των εισακτέων που προτείνονται από το «Σχέδιο Αθηνά» του Υπουργείου Παιδείας.

Το σύνολο των μελών της ΓΣ διατύπωσε την άποψη ότι:

1) Συμφωνεί ότι ο κοινωνικός στόχος της παροχής ανώτατης εκπαίδευσης σε όλο και μεγαλύτερα τμήματα της νεολαίας είναι επιθυμητός.

2) Θα ήταν ευχής έργον να μπορούσε η Σχολή μας να ανταποκριθεί στο στόχο της εκπαίδευσης περισσοτέρων φοιτητών.

3) Η εκπαίδευση των φοιτητών πρέπει να είναι ουσιαστική και όχι εικονική, ποιοτική και όχι ποσοτική. Θα πρέπει να έχουν αίθουσες να μπουν, καρέκλες να καθίσουν, και προσωπικό να τους διδάξει.

4) Για το λόγο αυτό, τα Τμήματα της ΠΣ έχουν καταθέσει στο Υπουργείο την άποψή τους για τον αριθμό των νέων φοιτητών που μπορούν να εκπαιδεύουν κάθε χρόνο, σύμφωνα με τους σημερινούς τους πόρους, άποψη που έχει διατυπωθεί μάλιστα μετά από ερώτημα του ιδίου του Υπουργείου.

5) Επειδή με το «Σχέδιο Αθηνά» προτείνονται εξωπραγματικοί αριθμοί, υπερδιπλάσιοι της αντικειμενικής δυνατότητας των τμημάτων να ανταποκριθούν, και επειδή προς το παρόν δεν έχει διατυπωθεί άλλη εισήγηση από πλευράς του Υπουργείου, η Πολυτεχνική Σχολή αποφάσισε να εντείνει τις ενέργειές της.

Καλούνται όλα τα ΜΜΕ και άπαντες οι ενδιαφερόμενοι (μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και μη) να παρακολουθήσουν την εκδήλωση αυτή.

Ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής

Παντελής Σκάγιαννης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει